1300 г. мерлуза или хек
100 г. краве масло
100 г. олио
600 г. домати
2 глави чесън
80 г. брашно
100 г. лимон
сол на вкус
Почистената риба се нарязва на порции, осолява се, овалва се в брашно и се пържи в силно сгорещено олио. Опържената риба се залива със сос от нарязаните и предварително запържени в прясно краве масло червени домати, чесън и подправки на вкус. Сервира се гарнитура по желание, залята с лимонов сок.
Почистената риба се нарязва на порции, осолява се, овалва се в брашно и се пържи в силно сгорещено олио. Опържената риба се залива със сос от нарязаните и предварително запържени в прясно краве масло червени домати, чесън и подправки на вкус. Сервира се гарнитура по желание, залята с лимонов сок.