2 бр. яйца
1 стрък праз лук
100 г брашно
рибно филе от мерлуза
2 скилидки чесън
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. захар
1 с.л. соев сос
1/2 ч.л. сусамово олио
чили или лют пипер на вкус
1 ч.л. лимонова кора
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. кимион
1 резен джинджифил
Брашното се смесва с кимиона, кориандъра и червения пипер. Рибното филе се нарязва на кубчета. Белтъците се разбиват на сняг. Кубчетата риба се поръсват с пипер и сол, овалват се в белтъка, след което се изцеждат и се поръсват с овкусеното брашно. Пържат се в уок (дълбок тиган) с повече олио около 5-6 минути, до златисто. В чист тиган се запържват за 1-2 минути нарязаните праз, чесън, джинджифил и лимонова кора. Добавят се лимоновият сок, соевият сос, сусамовото олио, чили (лют пипер) на вкус и 1/3 ч.ч. вода. Вари се около минута и рибата се залива с приготвения сос.
2 бр. яйца
1 стрък праз лук
100 г брашно
рибно филе от мерлуза
2 скилидки чесън
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. захар
1 с.л. соев сос
1/2 ч.л. сусамово олио
чили или лют пипер на вкус
1 ч.л. лимонова кора
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. кимион
1 резен джинджифил
Брашното се смесва с кимиона, кориандъра и червения пипер. Рибното филе се нарязва на кубчета. Белтъците се разбиват на сняг. Кубчетата риба се поръсват с пипер и сол, овалват се в белтъка, след което се изцеждат и се поръсват с овкусеното брашно. Пържат се в уок (дълбок тиган) с повече олио около 5-6 минути, до златисто. В чист тиган се запържват за 1-2 минути нарязаните праз, чесън, джинджифил и лимонова кора. Добавят се лимоновият сок, соевият сос, сусамовото олио, чили (лют пипер) на вкус и 1/3 ч.ч. вода. Вари се около минута и рибата се залива с приготвения сос.