Измийте аншоата и овкусете рибките със сол. В по-широк огнеупорен съд поставете 1 пръст вода и половин купичка зехтин. Оставете сместа да заври. Добавете горчицата и разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна. Поставете вътре аншоата и захлупете с капак. След около 5 минути премахнете капака и когато салцата се сгъсти, загасете котлона и прибавете лимоновия сок и прясно смлян черен пипер.
Измийте аншоата и овкусете рибките със сол. В по-широк огнеупорен съд поставете 1 пръст вода и половин купичка зехтин. Оставете сместа да заври. Добавете горчицата и разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна. Поставете вътре аншоата и захлупете с капак. След около 5 минути премахнете капака и когато салцата се сгъсти, загасете котлона и прибавете лимоновия сок и прясно смлян черен пипер.