1 бр. малко прасенце
200 г мас
1 ч.ч. (200 мл) червено вино
1 бр. лимон
сол
Прасенцето се измива много добре, подсушава се с кърпа и се посолява отвътре. За да не се свие в коремната му кухина се зашива огнеупорно шише. Осолява се отвън, намазва се с мас и лимонов сок и се пече в тава с малко вода на силна фурна докато се зачерви. Обръща се, отново се намазва с мас и лимон, от време на време се полива със собствения си сос. За да не прегори, се покрива с фолио. Ако трябва се долива вода отстрани. След изпичането прасенцето се изважда от тавата, а сосът се кипва с виното. С този сос се поливат порциите нарязано прасенце.
1 бр. малко прасенце
200 г мас
1 ч.ч. (200 мл) червено вино
1 бр. лимон
сол
Прасенцето се измива много добре, подсушава се с кърпа и се посолява отвътре. За да не се свие в коремната му кухина се зашива огнеупорно шише. Осолява се отвън, намазва се с мас и лимонов сок и се пече в тава с малко вода на силна фурна докато се зачерви. Обръща се, отново се намазва с мас и лимон, от време на време се полива със собствения си сос. За да не прегори, се покрива с фолио. Ако трябва се долива вода отстрани. След изпичането прасенцето се изважда от тавата, а сосът се кипва с виното. С този сос се поливат порциите нарязано прасенце.
1 бр. малко прасенце (около 4-5 кг)
500 г гъби
50 мл зехтин
150 мл червено вино
1 бр. лимон
сол
Прасенцето се почиства, измива и осолява. Поставя се в тавичка, добавя се виното, съвсем малко вода и тавичката се покрива плътно и запечатва с алуминиево фолио. Слага се в умерена фурна и когато бульона заври се намалява силата на фурната до минимум и ястието се оставя за около два часа и половина. През това време се измиват гъбите и запържват цели. След като се свали фолиото на тавата в нея се слагат и гъбите и се връща във фурната за около 25-30 минути, докато прасенцето придобие червеникав цвят. Докато се пече се облива от време на време с отделения бульон. При сервиране се украсява с лимон.
1 бр. малко прасенце (около 4-5 кг)
500 г гъби
50 мл зехтин
150 мл червено вино
1 бр. лимон
сол
Прасенцето се почиства, измива и осолява. Поставя се в тавичка, добавя се виното, съвсем малко вода и тавичката се покрива плътно и запечатва с алуминиево фолио. Слага се в умерена фурна и когато бульона заври се намалява силата на фурната до минимум и ястието се оставя за около два часа и половина. През това време се измиват гъбите и запържват цели. След като се свали фолиото на тавата в нея се слагат и гъбите и се връща във фурната за около 25-30 минути, докато прасенцето придобие червеникав цвят. Докато се пече се облива от време на време с отделения бульон. При сервиране се украсява с лимон.