4 свински пържоли без кост
250 гр. бекон, накълцан
2 чаши дребни гъби, нарязани на четвъртинки
2 с.л. зехтин + още малко, ако е необходимо
1/2 чаша брашно
2 големи яйца, леко разбити
1 чаша хлебни трохи
4 с.л. масло
4 с.л. брашно
3 чаши телешки бульон
сол и черен пипер на вкус
Разрежете всяка пържола на две през средата, така че да получите 2 по-тънки парчета. Поставете всяка пържолка в закопчаващ се плик и с чук ги изтънете до дебелина около 0,5 см. Подправете с малко сол. След това оваляйте месото в брашното, потопете в разбитите яйца и оваляйте в хлебните трохи. Оставете пържолите настрана.
В голям тиган запържете бекона, докато стане леко хрупкав - за 5-7 минути. Извадете го с решетъчна лъжица, като оставите отделената мазнина в тигана. Сложете бекона настрана.
Прибавете гъбите към мазнината в тигана и запържете за 5-6 минути на умерен огън, докато гъбите омекнат и леко покафенеят. Извадете и тях с решетъчна лъжица.
Добавете 1-2 с.л. зехтин към мазнината в тигана, така че да се получи тънък слой мазнина в тигана. Прибаветеподготвените свински пържоли и запържете за 2-3 минути от всяка страна, докато станат леко кафяви и месото е готово. Гответе ги на порции, като добавяте още мазнина между порциите, ако е необходимо. Оставете готовото свинско настрана.
Почистете тигана от загорелите парченца.
Сложете в тигана маслото и брашното на умерен огън и бъркайте, докато се смесят. Варете за минута-две. След това започнете да добавяте постепенно бульона при непрекъснато бъркане. Оставете да закъкри и гответе така за 5 минути, като бъркате често. Сосът ще се сгъсти. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Върнете вътре запържените пържолки, гъбите, бекона и отделената при пърженето мазнина. Внимателно разклатете тигана, за да се покрие месото със соса. Варете минута-две, колкото да се загреят равномерно съставките. Опитайте на вкус и подправете, ако е необходимо.
поднесете с топло шпецле (прясна паста) или пържени картофки.
4 свински пържоли без кост
250 гр. бекон, накълцан
2 чаши дребни гъби, нарязани на четвъртинки
2 с.л. зехтин + още малко, ако е необходимо
1/2 чаша брашно
2 големи яйца, леко разбити
1 чаша хлебни трохи
4 с.л. масло
4 с.л. брашно
3 чаши телешки бульон
сол и черен пипер на вкус
Разрежете всяка пържола на две през средата, така че да получите 2 по-тънки парчета. Поставете всяка пържолка в закопчаващ се плик и с чук ги изтънете до дебелина около 0,5 см. Подправете с малко сол. След това оваляйте месото в брашното, потопете в разбитите яйца и оваляйте в хлебните трохи. Оставете пържолите настрана.
В голям тиган запържете бекона, докато стане леко хрупкав - за 5-7 минути. Извадете го с решетъчна лъжица, като оставите отделената мазнина в тигана. Сложете бекона настрана.
Прибавете гъбите към мазнината в тигана и запържете за 5-6 минути на умерен огън, докато гъбите омекнат и леко покафенеят. Извадете и тях с решетъчна лъжица.
Добавете 1-2 с.л. зехтин към мазнината в тигана, така че да се получи тънък слой мазнина в тигана. Прибаветеподготвените свински пържоли и запържете за 2-3 минути от всяка страна, докато станат леко кафяви и месото е готово. Гответе ги на порции, като добавяте още мазнина между порциите, ако е необходимо. Оставете готовото свинско настрана.
Почистете тигана от загорелите парченца.
Сложете в тигана маслото и брашното на умерен огън и бъркайте, докато се смесят. Варете за минута-две. След това започнете да добавяте постепенно бульона при непрекъснато бъркане. Оставете да закъкри и гответе така за 5 минути, като бъркате често. Сосът ще се сгъсти. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Върнете вътре запържените пържолки, гъбите, бекона и отделената при пърженето мазнина. Внимателно разклатете тигана, за да се покрие месото със соса. Варете минута-две, колкото да се загреят равномерно съставките. Опитайте на вкус и подправете, ако е необходимо.
поднесете с топло шпецле (прясна паста) или пържени картофки.