Как се комбинират подправките
Правилното комбиниране на подправките , тяхната точна и правилна употреба са един от важните елемнти на вкусното готвене. Ето как да ги комбинирате
Правилното комбиниране на подправките , тяхната точна и правилна употреба са един от важните елемнти на вкусното готвене. Ето как да ги комбинирате
Правилното комбиниране на подправките , тяхната точна и правилна употреба са един от важните елемнти на вкусното готвене. Ето как да ги комбинирате
Първо, основно правило при употребата на подправките е да не се прекалява!
Второ – подправяйте със смеси от максимум три подправки !
При комбинацията от подправки вкусовете и ароматите трябва да се допълват, а не един да доминира над останалите.
Какъв е принципът при комбиниране на подправките . Вариант за истински майстори е спазването на следния принцип:
В ястието да има един доминиращ вкус, на втори план – малко по-слаб аромат, и трети – “по-масов” фон.
Обикновено всички зелени подправки се понасят помежду си. Една от добрите комбинации е босилек, риган и мащерка.
При сладките подправки – канела, индийско орехче, бахар и карамфил. Полезно е да се знае, че черният пипер помага на сладкия вкус да изпъкне.
Лютите подправки трябва да са в количество, което да не доминира над останалите или над вкуса на основния продукт.
Дафинов лист, риган, девесил не са подходящи за съчетаване с екзотични подправки като джинджифила, например.
Първо, основно правило при употребата на подправките е да не се прекалява!
Второ – подправяйте със смеси от максимум три подправки !
При комбинацията от подправки вкусовете и ароматите трябва да се допълват, а не един да доминира над останалите.
Какъв е принципът при комбиниране на подправките . Вариант за истински майстори е спазването на следния принцип:
В ястието да има един доминиращ вкус, на втори план – малко по-слаб аромат, и трети – “по-масов” фон.
Обикновено всички зелени подправки се понасят помежду си. Една от добрите комбинации е босилек, риган и мащерка.
При сладките подправки – канела, индийско орехче, бахар и карамфил. Полезно е да се знае, че черният пипер помага на сладкия вкус да изпъкне.
Лютите подправки трябва да са в количество, което да не доминира над останалите или над вкуса на основния продукт.
Дафинов лист, риган, девесил не са подходящи за съчетаване с екзотични подправки като джинджифила, например.