-
Начин на приготвяне
- Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
- Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
- Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа.
- В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
- Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най-лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
- След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
- В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и спиваме при кюфтетата.
- Сервираме спагетите поляти със соса.
Начин на приготвяне
- Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
- Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
- Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа.
- В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
- Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода. Най-лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
- След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
- В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и спиваме при кюфтетата.
- Сервираме спагетите поляти със соса.