-
Начин на приготвяне
- Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин.
- Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин, докато започне да се свива.
- Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт.
- След това добавяме жълтъците.
- Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
- Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.
Начин на приготвяне
- Слагаме спагетите да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата слагаме 1 ч.л. сол и 1 с.л. зехтин.
- Нарязваме бекона на малки парченца и го запържваме в останалия зехтин, докато започне да се свива.
- Прибавяме заквасената сметана и след като заври, задушаваме още няколко минути, докато сметаната започне да променя цвета си от бял на леко жълт.
- След това добавяме жълтъците.
- Готвим още 2-3 минути, за да може жълтъка да коагулира. След това добавяме малко черен пипер на вкус.
- Сварените спагети разбъркваме със соса, поръсваме с малко пармезан и сервираме горещи.