-
Продукти
- 1 ч.л. чесън сух (по желание)
- 2 с.л. копър сух
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 500 мл. сметана готварска - течна, неподсладена
- 800 гр. сьомга филе, без кожа
Начин на приготвяне
- Посоляваме сьомгата добре, посипваме я с черен пипер и копър. Добавяме чесъна и нареждаме в йена-тава.
- Заливаме със сметаната, почти да покрие рибата.
- Печем на умерена фурна 50 минути или на силна фурна 35 минути. (Рибата е готова, когато сметаната добие зачервена коричка).
- Сервираме гореща, по желание с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи или зелена салата.
Продукти
- 1 ч.л. чесън сух (по желание)
- 2 с.л. копър сух
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 500 мл. сметана готварска - течна, неподсладена
- 800 гр. сьомга филе, без кожа
Начин на приготвяне
- Посоляваме сьомгата добре, посипваме я с черен пипер и копър. Добавяме чесъна и нареждаме в йена-тава.
- Заливаме със сметаната, почти да покрие рибата.
- Печем на умерена фурна 50 минути или на силна фурна 35 минути. (Рибата е готова, когато сметаната добие зачервена коричка).
- Сервираме гореща, по желание с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи или зелена салата.