-
Начин на приготвяне
- Почистваме калмарите, измиваме ги и леко ги начукваме. Нарязваме ги на парченца, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги изпържваме в сгорещеното олио.
- Добавяме едро нарязания лук, зеленият боб, посипваме с брашното и запържваме няколко минути.
- Поставяме сместа в тенджера, добавяме малко вода и сметаната, похлупваме с капак и задушаваме 15-20 минути.
- Сервираме топли.
Начин на приготвяне
- Почистваме калмарите, измиваме ги и леко ги начукваме. Нарязваме ги на парченца, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги изпържваме в сгорещеното олио.
- Добавяме едро нарязания лук, зеленият боб, посипваме с брашното и запържваме няколко минути.
- Поставяме сместа в тенджера, добавяме малко вода и сметаната, похлупваме с капак и задушаваме 15-20 минути.
- Сервираме топли.