КУЛИНАРНИ РЕЦЕПТИ » Дискусии » Печен паламуд с дресинг от каперси и кориандър
-
Продукти
- 75 мл. зехтин екстра вържин
- 1 с.л. соев сос светъл
- 0,5 портокал кората и сока
- 1 с.л. каперси мариновани, подсушени
- 6 стръка кориандър пресен
- 1 ч.л. кориандър на зърна,леко запечени предварително
- 3 бр. паламуд
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и филетираме рибата.Осоляваме я и леко напръскваме със зехтин.
- Счукваме зърната кориандър в хаванче.Отделяме листата пресен кориандър от стъблата, като нарязваме ситно само стъблата и ги добавяме към счуканите зърна. Смачкваме ги добре, добавяме кората от портокал и каперсите, като донамачкваме всичко.Добавяме зехтина , сока от портокал и соевия сос, разбъркваме добре и оставяме настрани.
- Печем филетата на плоча или в тиган, започвайки откъм кожата.
- Готовото филе сервираме, като разбъркаме листата от кориандър с дресинга, и залеем с него рибата.
Продукти
- 75 мл. зехтин екстра вържин
- 1 с.л. соев сос светъл
- 0,5 портокал кората и сока
- 1 с.л. каперси мариновани, подсушени
- 6 стръка кориандър пресен
- 1 ч.л. кориандър на зърна,леко запечени предварително
- 3 бр. паламуд
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и филетираме рибата.Осоляваме я и леко напръскваме със зехтин.
- Счукваме зърната кориандър в хаванче.Отделяме листата пресен кориандър от стъблата, като нарязваме ситно само стъблата и ги добавяме към счуканите зърна. Смачкваме ги добре, добавяме кората от портокал и каперсите, като донамачкваме всичко.Добавяме зехтина , сока от портокал и соевия сос, разбъркваме добре и оставяме настрани.
- Печем филетата на плоча или в тиган, започвайки откъм кожата.
- Готовото филе сервираме, като разбъркаме листата от кориандър с дресинга, и залеем с него рибата.