-
Начин на приготвяне
- Измиваме и почистваме мидите от водорасли.
- В подходяща тенджера загряваме зехтина. След като се нагрее, добавяме нарязаните на едри парчета лук и домат.
- Запържваме ги леко и добавяме бялото вино.
- След това добавяме лютия пипер, морската сол и портокала.
- След това добавяме мидите и разбъркваме внимателно.
- Похлупваме с капак за около 20 минути докато всички миди се отворят напълно и водата от вътрешността им изтече в тенджерата.
- Сервираме в подходяща чиния и заливаме с получения бульон.
Начин на приготвяне
- Измиваме и почистваме мидите от водорасли.
- В подходяща тенджера загряваме зехтина. След като се нагрее, добавяме нарязаните на едри парчета лук и домат.
- Запържваме ги леко и добавяме бялото вино.
- След това добавяме лютия пипер, морската сол и портокала.
- След това добавяме мидите и разбъркваме внимателно.
- Похлупваме с капак за около 20 минути докато всички миди се отворят напълно и водата от вътрешността им изтече в тенджерата.
- Сервираме в подходяща чиния и заливаме с получения бульон.