-
Продукти
- 20 г мед
- 30 г филирани бадеми
- 40 г корнфлейкс натурален
- 180 г филе от сьомга атлантическа сьомга
- сол
- 10 г балсамов оцет
- за ориза:
- 20 г сок от портокал прясно изцеден
- 30 г масло
- 20 г коняк за фламбе
- 30 г стафиди
- 30 г кедрови ядки
- 20 г мед
- 100 г черен ориз
- зеленчуков бульон
- сол
Начин на приготвяне
- Осоляваме сьомгата от двете страни.
- Смесваме меда и балсамовия оцет, и намазваме плътен слой върху едната страна на сьомгата.
- След това я притискаме върху предварително смлените бадеми и корнфлейкс в блендер, така, че те да полепнат и да образуват плътна коричка.
- Печем във фурна, в намазнен съд или върху хартия за печене, на 220 градуса, докато се получи златиста и хрупкава коричка.
- За ориза: Слагаме маслото в нагрят тиган.
- Добавяме стафидите и кедровите ядки.
- След като леко ги запържим и "отворят" аромата си добавяме меда и коняка, и фламбираме (запалваме внимателно).
- Добавяме сока на портокала и ориза.
- Разбъркваме внимателно, след което доливаме на малки части зеленчуковият бульон, докато оризът стане напълно готов.
- Подправяме със сол на вкус.
- Подреждаме в подходяща чиния, като слагаме ориза отдолу, а върху него сьомгата с хрупкавата коричка нагоре.
Продукти
- 20 г мед
- 30 г филирани бадеми
- 40 г корнфлейкс натурален
- 180 г филе от сьомга атлантическа сьомга
- сол
- 10 г балсамов оцет
- за ориза:
- 20 г сок от портокал прясно изцеден
- 30 г масло
- 20 г коняк за фламбе
- 30 г стафиди
- 30 г кедрови ядки
- 20 г мед
- 100 г черен ориз
- зеленчуков бульон
- сол
Начин на приготвяне
- Осоляваме сьомгата от двете страни.
- Смесваме меда и балсамовия оцет, и намазваме плътен слой върху едната страна на сьомгата.
- След това я притискаме върху предварително смлените бадеми и корнфлейкс в блендер, така, че те да полепнат и да образуват плътна коричка.
- Печем във фурна, в намазнен съд или върху хартия за печене, на 220 градуса, докато се получи златиста и хрупкава коричка.
- За ориза: Слагаме маслото в нагрят тиган.
- Добавяме стафидите и кедровите ядки.
- След като леко ги запържим и "отворят" аромата си добавяме меда и коняка, и фламбираме (запалваме внимателно).
- Добавяме сока на портокала и ориза.
- Разбъркваме внимателно, след което доливаме на малки части зеленчуковият бульон, докато оризът стане напълно готов.
- Подправяме със сол на вкус.
- Подреждаме в подходяща чиния, като слагаме ориза отдолу, а върху него сьомгата с хрупкавата коричка нагоре.