-
Начин на приготвяне
- Измиваме и транжираме много добре рибата (отстраняваме перките, опашката и главата). Поставяме я в голяма и дълбока тава.
- Втриваме солта в рибата и добавяме зехтина.
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна и ги добавяме при рибата.
- Измиваме и нарязваме целината и прибавяме и нея към рибата заедно с каперсите и сушените домати.
- Добавяме виното и водата.
- Леко "прибутваме" зеленчуците под рибата.
- Покриваме тавата с рибата с фолио.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути.
Начин на приготвяне
- Измиваме и транжираме много добре рибата (отстраняваме перките, опашката и главата). Поставяме я в голяма и дълбока тава.
- Втриваме солта в рибата и добавяме зехтина.
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна и ги добавяме при рибата.
- Измиваме и нарязваме целината и прибавяме и нея към рибата заедно с каперсите и сушените домати.
- Добавяме виното и водата.
- Леко "прибутваме" зеленчуците под рибата.
- Покриваме тавата с рибата с фолио.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути.