http://www.flickr.com/photos/leszekleszczynski/5354476416/%22%3ELeszek.Leszczynski%3C/a%3E" target="_blank">
Начин на приготвяне
- В 1,5 - 2 л. студена вода слагаме всички почистени и нарязани на дребно зеленчуци да се сварят добре. Щом хубаво омекнат отделяме половината от тях (заедно с част от водата) и ги пасираме. Добавяме ги към другата част от зеленчуците. Разбъркваме добре.
- Връщаме тенджерата обратно на котлона и пускаме почистените скариди и парченцата сьомга.
- Овкусяваме със солта, черния пипер, карамфила и индийското орехче. Разбъркваме леко.
- Оставяме да покъкри за 15-тина минути.
- По желание при сервиране, може да добавим малко готварска сметана и да украсим с няколко скариди.