Ето ги и нужните продукти:
захар 65гр.
натурален шоколад (70% какао) 150гр.
жълтъци 3бр.
белтъци 5бр.
щипка сол
Започваме с разтапянето на шоколада на водна баня.
След това, разбиваме белтъците с щипката сол, докато станат на пухкав сняг. Докато ги разбиваме, прибавяме към тях и захарта.
Отделно разбиваме 3те жълтъка и леко охладения шоколад като прибавяме и една ч.ч. от разбитите белтъци. После добавяме остатъка от белтъците и разбъркваме внимателно.
Загряваме фурната на 180 градуса. Намасляваме 6 формички за суфле (оказа се обаче,че сместа стана повече отколкото би се побрала в 6 формички,така че се запасете с резервни форми предварително.)
Внимателно разпределяте сместта във формичките,като ги пълните на 2/3 от обема им. Пече се от 5 до 7 мин. Много деликатен е моментът с изваждането на суфлето- ако веднага отворите фурната, ще спадне. Аз бях чела,че е добре да се остави във фурната,докато изстине леко,обаче моето май се препече повече от необходимото (суфлето трябва да остане течно във вътрешността си). Ако вие имате изпитан метод или рецепта са зашеметяващо суфле,много бих се радвала да я споделите. Позволявам си последен съвет- не отваряйте фурната и докато печете десерта, защото и това може да предизвика спихването му.
При сервиране може да му добавите топка ванилов сладолед или нещо по ваш избор.
Ето го и крайния резултат:
Ето ги и нужните продукти:
захар 65гр.
натурален шоколад (70% какао) 150гр.
жълтъци 3бр.
белтъци 5бр.
щипка сол
Започваме с разтапянето на шоколада на водна баня.
След това, разбиваме белтъците с щипката сол, докато станат на пухкав сняг. Докато ги разбиваме, прибавяме към тях и захарта.
Отделно разбиваме 3те жълтъка и леко охладения шоколад като прибавяме и една ч.ч. от разбитите белтъци. После добавяме остатъка от белтъците и разбъркваме внимателно.
Загряваме фурната на 180 градуса. Намасляваме 6 формички за суфле (оказа се обаче,че сместа стана повече отколкото би се побрала в 6 формички,така че се запасете с резервни форми предварително.)
Внимателно разпределяте сместта във формичките,като ги пълните на 2/3 от обема им. Пече се от 5 до 7 мин. Много деликатен е моментът с изваждането на суфлето- ако веднага отворите фурната, ще спадне. Аз бях чела,че е добре да се остави във фурната,докато изстине леко,обаче моето май се препече повече от необходимото (суфлето трябва да остане течно във вътрешността си). Ако вие имате изпитан метод или рецепта са зашеметяващо суфле,много бих се радвала да я споделите. Позволявам си последен съвет- не отваряйте фурната и докато печете десерта, защото и това може да предизвика спихването му.
При сервиране може да му добавите топка ванилов сладолед или нещо по ваш избор.
Ето го и крайния резултат: