Продукти за четири порции:
свинско месо / крехко / - 600 гр. ;
лук - две големи глави;
риган - една равна лъжичка;
кимион - на върха на ч.л.;
черен пипер - 1/2 ч.л.;
праз - един стрък;
масло, зехтин или олио - 2-3 с.л.;
портокал - 1/2 /сока/;
Как се приготвя:
Нарязваме месото на късове от една хапка и го оствяме да престои една нощ омесено с праза и подправките.
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в мазнината. Прибавяме овкусеното месо и задушаваме до карамелизиране. Накрая добавяме сока на портокала. Разделяме на порции гарнитурата и върху нея поставяме готовото месо. За гарнитура ползвам картофено пюре, ризото и други любими.
Продукти за четири порции:
свинско месо / крехко / - 600 гр. ;
лук - две големи глави;
риган - една равна лъжичка;
кимион - на върха на ч.л.;
черен пипер - 1/2 ч.л.;
праз - един стрък;
масло, зехтин или олио - 2-3 с.л.;
портокал - 1/2 /сока/;
Как се приготвя:
Нарязваме месото на късове от една хапка и го оствяме да престои една нощ омесено с праза и подправките.
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в мазнината. Прибавяме овкусеното месо и задушаваме до карамелизиране. Накрая добавяме сока на портокала. Разделяме на порции гарнитурата и върху нея поставяме готовото месо. За гарнитура ползвам картофено пюре, ризото и други любими.