Продукти:
Един голям патладжан
4-5 домата
Една глава кромид лук
Няколко маслини за окраса
Връзка магданоз
Оцет
Зехтин
Сол
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на филийки посолете ги и ги оставете да се отцедят около 20 – 30 мин. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие, изпържете филийките патладжан от двете страни. Подредете ги в подходяща чиния. От горе наредете нарязания на полумесеци домат, нарязания лук и поръсете с нарязан на ситно магданоз. Oкрасете с маслините.
Продукти:
Един голям патладжан
4-5 домата
Една глава кромид лук
Няколко маслини за окраса
Връзка магданоз
Оцет
Зехтин
Сол
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на филийки посолете ги и ги оставете да се отцедят около 20 – 30 мин. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие, изпържете филийките патладжан от двете страни. Подредете ги в подходяща чиния. От горе наредете нарязания на полумесеци домат, нарязания лук и поръсете с нарязан на ситно магданоз. Oкрасете с маслините.