Агнешки дреболии
Ориз
2-3 моркова
1 връзка пресен лук
100 гр. Краве масло
3-4 с.л. Брашно
Магданоз
Джоджен
2 жълтъка
250 мл. Прясно мляко
Черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сложете измитите дреболии да се варят. Когато са готови ги извадете и нарежете. Върнете ги обратно в бульона. Добавете нарязаните моркови, лука и ориза. Когато омекне ориза запържете 3-4 с.л. брашно в 100 гр. Масло. Добавете сместа към супата. Разбъркайте, след това разбийте и прибавете двата жълтъка. Добавете прясното мляко, джоджена и магданоза. Разбъркайте и варете супата още около 10 мин. на слаб огън.
Агнешки дреболии
Ориз
2-3 моркова
1 връзка пресен лук
100 гр. Краве масло
3-4 с.л. Брашно
Магданоз
Джоджен
2 жълтъка
250 мл. Прясно мляко
Черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сложете измитите дреболии да се варят. Когато са готови ги извадете и нарежете. Върнете ги обратно в бульона. Добавете нарязаните моркови, лука и ориза. Когато омекне ориза запържете 3-4 с.л. брашно в 100 гр. Масло. Добавете сместа към супата. Разбъркайте, след това разбийте и прибавете двата жълтъка. Добавете прясното мляко, джоджена и магданоза. Разбъркайте и варете супата още около 10 мин. на слаб огън.