Продукти:
1кг.картофи
300гр.гъби
90гр.краве масло
100мл.олио
2-3 глви лук
1 глава чесън(скилидките)
копър
сол
Изчистените картофи се режат на едри парчета и се варят в подсолена вода до полуготовност.След изваждането се пържат в олиото до получаването на златиста коричка.Гъбите и лукът се пържат отделно до готовност,накраясе солят и към тях се прибавят 1/3 от кравето масло.В дълбок съд се изсипват картофите и гъбите,поръсват се с копър,счуканите скилидки чесън и ястието се РАЗДРУСВА.Сервира се топло,като всяка порция се полива с разтопено краве масло.
Продукти:
1кг.картофи
300гр.гъби
90гр.краве масло
100мл.олио
2-3 глви лук
1 глава чесън(скилидките)
копър
сол
Изчистените картофи се режат на едри парчета и се варят в подсолена вода до полуготовност.След изваждането се пържат в олиото до получаването на златиста коричка.Гъбите и лукът се пържат отделно до готовност,накраясе солят и към тях се прибавят 1/3 от кравето масло.В дълбок съд се изсипват картофите и гъбите,поръсват се с копър,счуканите скилидки чесън и ястието се РАЗДРУСВА.Сервира се топло,като всяка порция се полива с разтопено краве масло.