Агнешка дроб сърма
2 връзки зелен лук
2 ч.ч. ориз
2 ч.ч. агнешки (ярешки) дреболи, измити, сварени и нарязани на дребно предварително
1 ч.л. червен пипер
джоджен и магданоз, много, на вкус
1 с.л. олио
4 ч.ч. бульон или гореща вода
за заливката – по желание
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
3 с.л. брашно
щипка сода за хляб
Зеления лук се задушава и се прибавя ориза, нарязаните надребно и сварени предварително дреболии и се разбърква добре.
Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горешия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.
Застройва се със заливката и се запича до зачервяване.
Консумира се топла и с прясна салата.
Агнешка дроб сърма
2 връзки зелен лук
2 ч.ч. ориз
2 ч.ч. агнешки (ярешки) дреболи, измити, сварени и нарязани на дребно предварително
1 ч.л. червен пипер
джоджен и магданоз, много, на вкус
1 с.л. олио
4 ч.ч. бульон или гореща вода
за заливката – по желание
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
3 с.л. брашно
щипка сода за хляб
Зеления лук се задушава и се прибавя ориза, нарязаните надребно и сварени предварително дреболии и се разбърква добре.
Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горешия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.
Застройва се със заливката и се запича до зачервяване.
Консумира се топла и с прясна салата.