Продукти:
1 пакет кори за баница
1.5 кг тиква
100 гр олио
1 ч.ч. смлени орехи
захар
Канела
индийско орехче
ванилия
за глазурата:
сокът от половин лимон (малък)
пудра-захар
1с.л. вода
Начин на приготвяне:
Почистваме и рендосваме тиквата на ситно. (Може да се нареже в блендера.) Намазваме тавата с олио и слагаме отгоре една кора.
Взимаме една кора, намазваме я с олио. От горе слагаме друга кора. Поръсваме я с малко канела, няколко зрънца индийско орехче и малко ванилия. Отгоре слагаме тиква (около 4 с.л.). Разделяме я равномерно, като гледаме да не стига чак до крайщата на кората. Поръсваме тиквата със захар. (Захарта е в зависимост колко сладко обичате. Аз слагам около 2 с.л. Може и малко по малко.) Слагаме от смлените орехи - около 2 с.л. Двете кори завиваме на руло и го слагаме в тавата. Така завиваме всичките кори.И ги редим една до друга докато запълним тавата.
След като наредим рулата в тавата ги нарязваме напречно, така че да се получат квадратчета. Намазваме от горе с малко олио.
Печем на умерена фурна. Ако сме сложили повече тиква трябва да печем повече време, ако тиквата е по малко, може да е на по силна фурна за по малко.
Правим глазура от лимонов сок, малко вода и пудра захар до получаването на гъста каша. Слагаме я върху готовия тиквеник.
Продукти:
1 пакет кори за баница
1.5 кг тиква
100 гр олио
1 ч.ч. смлени орехи
захар
Канела
индийско орехче
ванилия
за глазурата:
сокът от половин лимон (малък)
пудра-захар
1с.л. вода
Начин на приготвяне:
Почистваме и рендосваме тиквата на ситно. (Може да се нареже в блендера.) Намазваме тавата с олио и слагаме отгоре една кора.
Взимаме една кора, намазваме я с олио. От горе слагаме друга кора. Поръсваме я с малко канела, няколко зрънца индийско орехче и малко ванилия. Отгоре слагаме тиква (около 4 с.л.). Разделяме я равномерно, като гледаме да не стига чак до крайщата на кората. Поръсваме тиквата със захар. (Захарта е в зависимост колко сладко обичате. Аз слагам около 2 с.л. Може и малко по малко.) Слагаме от смлените орехи - около 2 с.л. Двете кори завиваме на руло и го слагаме в тавата. Така завиваме всичките кори.И ги редим една до друга докато запълним тавата.
След като наредим рулата в тавата ги нарязваме напречно, така че да се получат квадратчета. Намазваме от горе с малко олио.
Печем на умерена фурна. Ако сме сложили повече тиква трябва да печем повече време, ако тиквата е по малко, може да е на по силна фурна за по малко.
Правим глазура от лимонов сок, малко вода и пудра захар до получаването на гъста каша. Слагаме я върху готовия тиквеник.