Продукти:
2-3 стръка праз лук
1 гл. лук
1 морков
1 сметана
сока на 1 лимон
олио
сол
черен пипер
крутони
Начин на приготвяне:
Моркова почистваме и настъргваме на ситно. Празът и лука почистваме и нарязваме на дребно. Задушаваме зеленчуците с мазнината, докато омекнат. Ако трябва добавяме мъничко вода. После добавяме 1,5 л. вода, лимоновия сок, сол на вкус и варим 10 мин. Пазираме с пасатора, добавяме сметаната и черен пипер и разбъркваме много добре (може пак с пасатора).
Сервираме с крутони.
Продукти:
2-3 стръка праз лук
1 гл. лук
1 морков
1 сметана
сока на 1 лимон
олио
сол
черен пипер
крутони
Начин на приготвяне:
Моркова почистваме и настъргваме на ситно. Празът и лука почистваме и нарязваме на дребно. Задушаваме зеленчуците с мазнината, докато омекнат. Ако трябва добавяме мъничко вода. После добавяме 1,5 л. вода, лимоновия сок, сол на вкус и варим 10 мин. Пазираме с пасатора, добавяме сметаната и черен пипер и разбъркваме много добре (може пак с пасатора).
Сервираме с крутони.