Продукти:
6 зелени чушки
350 гр. сирене
3 яйца
350 мл. прясно мляко
50 мл. олио
магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семките, измиваме ги и ги потапяме във вряща вода за 10 мин. Изваждаме ги и ги режем на две половини.
Взимаме йенска тенджера (или малка тава). Мажем дъното с олио и редим половината чушки с люспата на долу. Отгоре слагаме половината натрошено сирене и отгоре редим другите чушки, с люспата нагоре.Отгоре слагаме другото сирене. Правим заливка от разбитите яйца,млякото, нарязания магданоз и подправките. Заливаме върху сиренето. Сипваме олиото и запичаме в средна фурна, докато се зачерви (около 30 мин).
(Печете по дълго време на по слаба фурна за да изври водата о
Продукти:
6 зелени чушки
350 гр. сирене
3 яйца
350 мл. прясно мляко
50 мл. олио
магданоз
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семките, измиваме ги и ги потапяме във вряща вода за 10 мин. Изваждаме ги и ги режем на две половини.
Взимаме йенска тенджера (или малка тава). Мажем дъното с олио и редим половината чушки с люспата на долу. Отгоре слагаме половината натрошено сирене и отгоре редим другите чушки, с люспата нагоре.Отгоре слагаме другото сирене. Правим заливка от разбитите яйца,млякото, нарязания магданоз и подправките. Заливаме върху сиренето. Сипваме олиото и запичаме в средна фурна, докато се зачерви (около 30 мин).
(Печете по дълго време на по слаба фурна за да изври водата о