Продукти:
5 кг. червени чушки
1 кг. доматено пюре
2 гл. чесън
2 вр. магданоз
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. оцет
1/2 ч.ч. захар
сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, после ги почистваме от люспите, дръжките и семките. Смиламе ги в месомелачка (или пасираме в блендер). Смлените чушки, чесъна, олиото, оцета, захарта и солта слагаме в тенджера на котлон да заврат. После намаляваме котлона и оставяме да къкрят на слаб огън 10 мин., като бъркаме. Добавяме магданоза нарязан на дребно и доматеното пюре. Оставяме да къкри при непрекъснато бъркане още 10 мин. След това, още топла заливаме в буркани.
Продукти:
5 кг. червени чушки
1 кг. доматено пюре
2 гл. чесън
2 вр. магданоз
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. оцет
1/2 ч.ч. захар
сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, после ги почистваме от люспите, дръжките и семките. Смиламе ги в месомелачка (или пасираме в блендер). Смлените чушки, чесъна, олиото, оцета, захарта и солта слагаме в тенджера на котлон да заврат. После намаляваме котлона и оставяме да къкрят на слаб огън 10 мин., като бъркаме. Добавяме магданоза нарязан на дребно и доматеното пюре. Оставяме да къкри при непрекъснато бъркане още 10 мин. След това, още топла заливаме в буркани.