Бадемово парфе | |
Необходими продукти
| |
Начин на приготвянеСложете захарта с водата да заврат за 5 минути при постоянно разбъркване. Оставяме да изстине и поставяме отново на огъня, но на водна баня. Разбиват се жълтъците до побеляване, като към тях добавяме 2-3 с.л. сироп от затопления сироп. Разбиваме ги добре и след това ги изсипваме на тънка струя, като постоянно се разбърква, към сиропа на котлона. Когато сместа започне да се сгъстява сваляме от огъня и без да преставаме да бъркаме сместа я изстудяваме. Разбиваме сметаната до втвърдяване. Към яйчената смес прибавяме есенцията, сметаната и бадемите. Изливаме получената смес в подходящ съд и оставяме в хладилник. Когато се стегне се украсява по желание и се сервира. |
Бадемово парфе |
|
Необходими продукти
|
|
Начин на приготвянеСложете захарта с водата да заврат за 5 минути при постоянно разбъркване. Оставяме да изстине и поставяме отново на огъня, но на водна баня. Разбиват се жълтъците до побеляване, като към тях добавяме 2-3 с.л. сироп от затопления сироп. Разбиваме ги добре и след това ги изсипваме на тънка струя, като постоянно се разбърква, към сиропа на котлона. Когато сместа започне да се сгъстява сваляме от огъня и без да преставаме да бъркаме сместа я изстудяваме. Разбиваме сметаната до втвърдяване. Към яйчената смес прибавяме есенцията, сметаната и бадемите. Изливаме получената смес в подходящ съд и оставяме в хладилник. Когато се стегне се украсява по желание и се сервира.
|
Съставки:
3/4 ч.ч. захар, 3/4 ч.ч. вода, 8 жълтъка, 1 ч.ч. гъста сметана, 1 ч.л. бадемова есенция, 3 с.л. ситно накълцани обелени и леко запечени бадеми
| |
Приготвяне:
Сложете водата и захарта да врат за 5 мин. при постоянно разбъркване. Изстудете и сложете на водна баня. Разбийте жълтъците до побеляване и добавете 2-3 с.л. сироп. Разбийте отново и излейте на тънка струя при постоянно разбъркване в сиропа. Когато сместа започне да се сгъстява (престане да се стича по дървената лъжица), свалете от огъня и без да преставате да бъкате я изстудете. Разбийте сметаната до втвърдяване. Добавете есенцията в яйчената смес, след това сметаната и бадемите. Излейте получената смес във форма за парфе и оставете в хладилник. Преди сервиране извадете от формата и украсете.
|
Съставки:
3/4 ч.ч. захар, 3/4 ч.ч. вода, 8 жълтъка, 1 ч.ч. гъста сметана, 1 ч.л. бадемова есенция, 3 с.л. ситно накълцани обелени и леко запечени бадеми
|
|
Приготвяне:
Сложете водата и захарта да врат за 5 мин. при постоянно разбъркване. Изстудете и сложете на водна баня. Разбийте жълтъците до побеляване и добавете 2-3 с.л. сироп. Разбийте отново и излейте на тънка струя при постоянно разбъркване в сиропа. Когато сместа започне да се сгъстява (престане да се стича по дървената лъжица), свалете от огъня и без да преставате да бъкате я изстудете. Разбийте сметаната до втвърдяване. Добавете есенцията в яйчената смес, след това сметаната и бадемите. Излейте получената смес във форма за парфе и оставете в хладилник. Преди сервиране извадете от формата и украсете.
|