Топла салата с пилешки дробчета и грейпфрут
Продукти:
- 112 г маруля или бейби спанак
- 2 розови грейпфрута
- 4 с. л. олио
- 2 ч. л. сусамово олио
- 2 ч. л. соев сос
- 226 г пилешки дробчета
- кромид лук
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:
• С остър нож се обелват грейпфрутите, след което се почистват от ципата.
• Над купата се разрязват на парченца, като сокът се запазва.
• В отделна купа се разбъркват сокът, 2 с. л. олио, сусамовото олио и соевият сос.
• Останалото олио се загрява в дълбок тиган.
• Пилешките дробчета се почистват и измиват.
• Подсушават се добре и се изпържват до златист цвят от двете страни.
• Кромидът се нарязва на тънки полумесеци.
• Салатените листа се измиват и се подсушават с кухненско руло.
• Накъсват се или се нарязват на тънки ивици.
• Слагат се в подходящи чинии, отгоре се нареждат дробчетата, парченцата грейпфрут и лукът.
• Поливат се с приготвената заливка.
• Топлата салата с пилешки дробчета и грейпфрут се подправя със сол и черен пипер.
Топла салата с пилешки дробчета и грейпфрут
Продукти:
- 112 г маруля или бейби спанак
- 2 розови грейпфрута
- 4 с. л. олио
- 2 ч. л. сусамово олио
- 2 ч. л. соев сос
- 226 г пилешки дробчета
- кромид лук
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:
• С остър нож се обелват грейпфрутите, след което се почистват от ципата.
• Над купата се разрязват на парченца, като сокът се запазва.
• В отделна купа се разбъркват сокът, 2 с. л. олио, сусамовото олио и соевият сос.
• Останалото олио се загрява в дълбок тиган.
• Пилешките дробчета се почистват и измиват.
• Подсушават се добре и се изпържват до златист цвят от двете страни.
• Кромидът се нарязва на тънки полумесеци.
• Салатените листа се измиват и се подсушават с кухненско руло.
• Накъсват се или се нарязват на тънки ивици.
• Слагат се в подходящи чинии, отгоре се нареждат дробчетата, парченцата грейпфрут и лукът.
• Поливат се с приготвената заливка.
• Топлата салата с пилешки дробчета и грейпфрут се подправя със сол и черен пипер.