Зелеви сармички с пилешки дробчета
Подготовка:15 мин.
Готвене:95 мин.
Продукти:
- 300 гр пилешки дробчета
- 1-2 глави лук
- 1 ч. ч. ориз
- 2 с. л. стафиди
- 1 с. л. червен пипер
- на вкус черен пипер
- на вкус сол
- 5-6 с. л. домати консерва
- 2 ч. ч. зелев сок
- 2 бр яйца
- 3 с. л. кисело мляко
Приготвяне:
• Пилешките дробчета (300 гр) се попарват с вряла вода за около 5 мин., след което се нарязват на ситно.
• Лукът (1-2 глави) се нарязва на дребно и се запържва, добавят се пилешките дробчета и след около 5-6 мин се добавя почистеният и измит ориз (1 ч. ч.).
• Оризът трябва да се запържи добре.
• Добавя се 1 с. л. червен пипер и 5-6 с. л. домати консерва.
• Добавят се подправките черен пипер, чубрица, сол на вкус и стафидите (2 с. л.).
• Добавя се и 1 ч. ч. вода (топла), сместа се бърка докато се поеме водата от ориза.
• След готовността на сместа, се загъват зелевите сармички в предварително подготвените зелеви листа.
• Подреждат се в тенджера, заливат се с 2 ч. ч. зелев сок и се варят около 1,15 мин. на слаб огън.
• Сармите се затискат с чиния.
• След като се сварят, се отлива част от сока в тенджерата и се застройва с яйце и кисело мляко, след което се връща обратно в тенджерата.
• Всичко ври още около 10 мин.
Зелеви сармички с пилешки дробчета
Подготовка:15 мин.
Готвене:95 мин.
Продукти:
- 300 гр пилешки дробчета
- 1-2 глави лук
- 1 ч. ч. ориз
- 2 с. л. стафиди
- 1 с. л. червен пипер
- на вкус черен пипер
- на вкус сол
- 5-6 с. л. домати консерва
- 2 ч. ч. зелев сок
- 2 бр яйца
- 3 с. л. кисело мляко
Приготвяне:
• Пилешките дробчета (300 гр) се попарват с вряла вода за около 5 мин., след което се нарязват на ситно.
• Лукът (1-2 глави) се нарязва на дребно и се запържва, добавят се пилешките дробчета и след около 5-6 мин се добавя почистеният и измит ориз (1 ч. ч.).
• Оризът трябва да се запържи добре.
• Добавя се 1 с. л. червен пипер и 5-6 с. л. домати консерва.
• Добавят се подправките черен пипер, чубрица, сол на вкус и стафидите (2 с. л.).
• Добавя се и 1 ч. ч. вода (топла), сместа се бърка докато се поеме водата от ориза.
• След готовността на сместа, се загъват зелевите сармички в предварително подготвените зелеви листа.
• Подреждат се в тенджера, заливат се с 2 ч. ч. зелев сок и се варят около 1,15 мин. на слаб огън.
• Сармите се затискат с чиния.
• След като се сварят, се отлива част от сока в тенджерата и се застройва с яйце и кисело мляко, след което се връща обратно в тенджерата.
• Всичко ври още около 10 мин.