Дробчета с кисели краставички
Продукти:
1 бурканче кисели краставички
1 глава кромид лук
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
• Дробчетата се почистват, заливат се с вода и се слагат на котлона.
• Сваряват се до полуготовност и се прибавят киселите краставички, нарязани на кубчета.
• След като омекнат, се свалят от котлона и се прибавя лукът, нарязан на едри полумесеци.
• Ястието се подправя със сол и черен пипер на вкус.
СЪВЕТ
• Преди сервиране дробчетата с кисели краставички могат да се поръсят със ситно нарязан пресен магданоз и да се украсят с резенчета лимон.
СЪВЕТ
• Ястието Дробчета с кисели краставички се консумира както топло, така и студено.
Дробчета с кисели краставички
Продукти:
1 бурканче кисели краставички
1 глава кромид лук
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
• Дробчетата се почистват, заливат се с вода и се слагат на котлона.
• Сваряват се до полуготовност и се прибавят киселите краставички, нарязани на кубчета.
• След като омекнат, се свалят от котлона и се прибавя лукът, нарязан на едри полумесеци.
• Ястието се подправя със сол и черен пипер на вкус.
СЪВЕТ
• Преди сервиране дробчетата с кисели краставички могат да се поръсят със ситно нарязан пресен магданоз и да се украсят с резенчета лимон.
СЪВЕТ
• Ястието Дробчета с кисели краставички се консумира както топло, така и студено.