Карамелизирани пилешки пържоли
Продукти:
- 2 с. л. олио
- 4 (800 г) броя пилешки пържоли от бут без кожа
- 1 (170 г) червен лук
- 3 скилидки чесън
- 55 г кафява захар
- 1 с. л. тъмен соев сос
- 1 с. л. рибен сос
1/3 връзка ситно нарязан кориандър (магданоз)
Приготвяне:• Фурната се загрява на 200 С.
• Олиото се сгорещява в дълбок тиган.
• Пилешките пържоли се изпържват от двете страни до златист цвят.
• Прехвърлят се в огнеупорна тава и се пекат непокрити 25 минути.
• Лукът се нарязва на тънки полумесеци, а чесънът - на тънки филийки.
• Тиганът се загрява отново.
• Изпържват се лукът и чесънът, докато лукът омекне.
• Прибавят се захарта и сосовете.
• Готви се, като се разбъркват непрекъснато 3 минути.
• Прибавят се изпечените пилешки пържоли заедно с кориандъра.
• Месото се обръща няколко пъти в карамеловата смес.
• Карамелизираните пилешки пържоли се сервират заедно със
Салата от оризови спагети с портокал
Карамелизирани пилешки пържоли
Продукти:
- 2 с. л. олио
- 4 (800 г) броя пилешки пържоли от бут без кожа
- 1 (170 г) червен лук
- 3 скилидки чесън
- 55 г кафява захар
- 1 с. л. тъмен соев сос
- 1 с. л. рибен сос
1/3 връзка ситно нарязан кориандър (магданоз)
Приготвяне:• Фурната се загрява на 200 С.
• Олиото се сгорещява в дълбок тиган.
• Пилешките пържоли се изпържват от двете страни до златист цвят.
• Прехвърлят се в огнеупорна тава и се пекат непокрити 25 минути.
• Лукът се нарязва на тънки полумесеци, а чесънът - на тънки филийки.
• Тиганът се загрява отново.
• Изпържват се лукът и чесънът, докато лукът омекне.
• Прибавят се захарта и сосовете.
• Готви се, като се разбъркват непрекъснато 3 минути.
• Прибавят се изпечените пилешки пържоли заедно с кориандъра.
• Месото се обръща няколко пъти в карамеловата смес.
• Карамелизираните пилешки пържоли се сервират заедно със
Салата от оризови спагети с портокал