Пилешки бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка
Подготовка:10 мин.
Готвене:60 мин.
Порции:4-6
Продукти:
- 2 големи пилешки бутчета
- 1 голям лимон
- връзка розмарин
- връзка мащерка
- 12 листа салвия (градински чай)
- сол
- смлян черен пипер
За Allioli 2 големи скилидки чесън
морска сол
1 и 1/2 - 2 с. л. зехтин extra-virgin
Приготвяне:
• За Allioli (чеснов сос) чесънът се счуква заедно с щипка сол в хаванче на кашичка.
• Капка по капка се прибавя зехтинът, докато сосът не стане гъст и кремообразен.
• С получения сос се натриват пилешките бутчета отгоре и под кожата.
• Оставят се да се мариноват за 2 часа или цяла нощ (ако нямате време може да се пече и веднага).
• Пилешките бутчета се подреждат в огнеупорна тава.
• Равномерно се разпределя лимонът, който е нарязан на филийки с дебелина 5 мм, розмаринът, мащерката и салвията.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
• Фурната се загрява на 220 С.
• Пилешките бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка се пекат 45-60 минути.
Бележки:
** Съчетанието чесън и лимон в пилешките ястия е много апетитно. В горната рецептаПилешки бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка Allioli - класически чеснов сос се втрива под кожата на пилешкото месо и я прави хрупкава, а месото - ароматно.
*** Рецептата Пилешки бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка може да бъде направено предварително няколко часа преди печене или предния ден, така пилето ще бъде още по-вкусно.
**** При печенето на пилешките бутчета с резени от лимон и букета от ароматните треви ще напълнят дома Ви с възбуждащ аромат.
***** Препоръчвам да се използва именно горния вариант на ароматните градински подправки : салвия (градински чай), розмарин и мащерка
Пилешки бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка
Подготовка:10 мин.
Готвене:60 мин.
Порции:4-6
Продукти:
- 2 големи пилешки бутчета
- 1 голям лимон
- връзка розмарин
- връзка мащерка
- 12 листа салвия (градински чай)
- сол
- смлян черен пипер
За Allioli 2 големи скилидки чесън
морска сол
1 и 1/2 - 2 с. л. зехтин extra-virgin
Приготвяне:
• За Allioli (чеснов сос) чесънът се счуква заедно с щипка сол в хаванче на кашичка.
• Капка по капка се прибавя зехтинът, докато сосът не стане гъст и кремообразен.
• С получения сос се натриват пилешките бутчета отгоре и под кожата.
• Оставят се да се мариноват за 2 часа или цяла нощ (ако нямате време може да се пече и веднага).
• Пилешките бутчета се подреждат в огнеупорна тава.
• Равномерно се разпределя лимонът, който е нарязан на филийки с дебелина 5 мм, розмаринът, мащерката и салвията.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
• Фурната се загрява на 220 С.
• Пилешките бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка се пекат 45-60 минути.
Бележки:
** Съчетанието чесън и лимон в пилешките ястия е много апетитно. В горната рецептаПилешки бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка Allioli - класически чеснов сос се втрива под кожата на пилешкото месо и я прави хрупкава, а месото - ароматно.
*** Рецептата Пилешки бутчета с хрупкава коричка с чесън, лимон, салвия, розмарин и мащерка може да бъде направено предварително няколко часа преди печене или предния ден, така пилето ще бъде още по-вкусно.
**** При печенето на пилешките бутчета с резени от лимон и букета от ароматните треви ще напълнят дома Ви с възбуждащ аромат.
***** Препоръчвам да се използва именно горния вариант на ароматните градински подправки : салвия (градински чай), розмарин и мащерка