Кавърма от пилешки воденички
Продукти:
- 500 гр. пилешки воденички
200 гр. гъби печурки
1 голяма глава лук
2 червени чушки (едната може да е люта)
1 к. ч. червено вино
сол
черен пипер
няколко клончета мащерка
Приготвяне:
• Почистете и измийте воденичките.
• Лука нарежете на едри луни, чушките на колелца, а гъбките разполовете.
• Сложете всичко в малка тавичка, подправете със сол и черен пипер на вкус.
• Полейте с виното и добавете маслото.
• Разбъркайте, поставете едно клонче мащерка отгоре, похлупете и сложете да се пече във фурната, на 180 С докато всичката течност се изпари и се запече леко.
• Малко преди края, разбъркайте и допечете без капак, за 3 минутки.
• По желание може в този момент да поръсите с настърган кашкавал.
• Ястието може да приготвите и в индивидуални порции, в гювечета.
• Поднесете със гарнитура от сварен ориз, картофено пюре или пържени ньоки.
• Непосредствено преди сервиране поръсете порциите с прясна мащерка.
Много лесно и същевременно адски вкусна рецепта! И не на последно място здравословно, тъй като всичко се слага сурово и се готви под капак, във собствените си сосове.
Дали ще изберете да го приготвите в един или в индивидуални съдове, дали ще поръсите с кашкавал или ще оставите да се запече до хрупкава коричка, решението е ваше и няма да сбъркате в нито единия случай.
Да ви е сладко!
Кавърма от пилешки воденички
Продукти:
- 500 гр. пилешки воденички
200 гр. гъби печурки
1 голяма глава лук
2 червени чушки (едната може да е люта)
1 к. ч. червено вино
сол
черен пипер
няколко клончета мащерка
Приготвяне:
• Почистете и измийте воденичките.
• Лука нарежете на едри луни, чушките на колелца, а гъбките разполовете.
• Сложете всичко в малка тавичка, подправете със сол и черен пипер на вкус.
• Полейте с виното и добавете маслото.
• Разбъркайте, поставете едно клонче мащерка отгоре, похлупете и сложете да се пече във фурната, на 180 С докато всичката течност се изпари и се запече леко.
• Малко преди края, разбъркайте и допечете без капак, за 3 минутки.
• По желание може в този момент да поръсите с настърган кашкавал.
• Ястието може да приготвите и в индивидуални порции, в гювечета.
• Поднесете със гарнитура от сварен ориз, картофено пюре или пържени ньоки.
• Непосредствено преди сервиране поръсете порциите с прясна мащерка.
Много лесно и същевременно адски вкусна рецепта! И не на последно място здравословно, тъй като всичко се слага сурово и се готви под капак, във собствените си сосове.
Дали ще изберете да го приготвите в един или в индивидуални съдове, дали ще поръсите с кашкавал или ще оставите да се запече до хрупкава коричка, решението е ваше и няма да сбъркате в нито единия случай.
Да ви е сладко!