Пилешки сърца с лук
Подготовка:10 мин.
Готвене:60 мин.
Порции:4
Продукти:
- 500 г пилешки сърца
- 2 връзки зелен лук
- или 4 глави кромид лук
- 250 мл (1 ч. ч.) бира
- 60 мл (1/4 ч. ч.) олио
- сол на вкус
- смлян черен пипер
2 с. л. чубрица
червен пипер
Приготвяне:
• Фурната се загрява на 200 С.
• Пилешките сърца се измиват, почистват и подсушават.
• Нареждат се в огнеупорна тава заедно с нарязания на дребно пресен лук.
(Ако използвате кромид лук, то го нарежете на тънки полумесеци).
• Поливат се с олиото и бирата.
• Пилешките сърца с лук се овкусяват с чубрица, сол, черен и червен пипер.
• Пекат 40-60 минути или докато намалят обема си на половината и станат тъмни на цвят.
Бележки:** Ако течността е повече, то изгребете соса, който се е получил и допечете до готовност.
** източник на рецептата Пилешки сърца с лук : блонди Лесна за приготвяне и вкусна рецепта
Пилешки сърца с лук :-) Рецептата е идеалното попадение за гости :-)
Пилешки сърца с лук
Подготовка:10 мин.
Готвене:60 мин.
Порции:4
Продукти:
- 500 г пилешки сърца
- 2 връзки зелен лук
- или 4 глави кромид лук
- 250 мл (1 ч. ч.) бира
- 60 мл (1/4 ч. ч.) олио
- сол на вкус
- смлян черен пипер
2 с. л. чубрица
червен пипер
Приготвяне:
• Фурната се загрява на 200 С.
• Пилешките сърца се измиват, почистват и подсушават.
• Нареждат се в огнеупорна тава заедно с нарязания на дребно пресен лук.
(Ако използвате кромид лук, то го нарежете на тънки полумесеци).
• Поливат се с олиото и бирата.
• Пилешките сърца с лук се овкусяват с чубрица, сол, черен и червен пипер.
• Пекат 40-60 минути или докато намалят обема си на половината и станат тъмни на цвят.
Бележки:** Ако течността е повече, то изгребете соса, който се е получил и допечете до готовност.
** източник на рецептата Пилешки сърца с лук : блонди Лесна за приготвяне и вкусна рецепта
Пилешки сърца с лук :-) Рецептата е идеалното попадение за гости :-)