НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 КИЛОГРАМ КАРТОФИ,500 600 ГР.КАЙМА,1-2 ГЛАВИ ЛУК,2 ЯЙЦА,1/2 ВРЪЗКА МАГДАНОЗ,200 ГР.ГЪБИ,(НАЙ-ДОБРЕ ПЕЧУРКИ),СОЛ,ЧЕРЕН ПИПЕР НА ВКУС,ЩИПКА КИМИОН,1 Ч.ЧАША БЯЛО ВИНО,БАЛКАНСКА РЪСЕНИЦА НА ПИКАНТИНА,7-8 СУП.ЛЪЖ.ОЛИО,100 ГР.КАШКАВАЛ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
КАЙМАТА СЕ ОБЪРКВА С МНОГО СИТНО НАРЯЗАНИТЕ ГЪБИ,ЛУКА,МАГДАНОЗА,РАЗБИТИТЕ ЯЙЦА,СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР.ОФОРМЯ СЕ ЕДНО ГОЛЯМО КЮФТЕ В СРЕДАТА НА НАМАЗНЕНА ТАВИЧКА И НАОКОЛО СЕ ПОДРЕЖДАТ В КРЪГ КАРТОФИТЕ,НАРЯЗАНИ НА КРЪГЧЕТА.КАРТОФИТЕ СЕ ПОРЪСВАТ С БАЛКАНСКАТА РЪСЕНИЦА,НАЛИВА СЕ БЯЛОТО ВИНО,МАЛКО ВОДИЧКА И ОЛИО,И СЕ ПЕЧЕ ОКОЛО 40-50 МИНУТИ В УМЕРЕНА ФУРНА.КОГАТО Е ПОЧТИ ГОТОВО,КЮФТЕТО СЕ ПОРЪСВА С НАСТЪРГАНИЯ КАШКАВАЛ И СЕ ЗАПИЧА ОЩЕ НЯКОЛКО МИНУТИ,ДОКАТО СТАНЕ ЗЛАТИСТО НА ЦВЯТ.СТАВА СТРАХОТНО ЯСТИЕ .КАРТОФИТЕ ОТ БЯЛОТО ВИНО СЕ ТОПЯТ В УСТАТА ,А КЮФТЕТО СТАВА СОЧНО И АРОМАТНО.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 КИЛОГРАМ КАРТОФИ,500 600 ГР.КАЙМА,1-2 ГЛАВИ ЛУК,2 ЯЙЦА,1/2 ВРЪЗКА МАГДАНОЗ,200 ГР.ГЪБИ,(НАЙ-ДОБРЕ ПЕЧУРКИ),СОЛ,ЧЕРЕН ПИПЕР НА ВКУС,ЩИПКА КИМИОН,1 Ч.ЧАША БЯЛО ВИНО,БАЛКАНСКА РЪСЕНИЦА НА ПИКАНТИНА,7-8 СУП.ЛЪЖ.ОЛИО,100 ГР.КАШКАВАЛ.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
КАЙМАТА СЕ ОБЪРКВА С МНОГО СИТНО НАРЯЗАНИТЕ ГЪБИ,ЛУКА,МАГДАНОЗА,РАЗБИТИТЕ ЯЙЦА,СОЛ И ЧЕРЕН ПИПЕР.ОФОРМЯ СЕ ЕДНО ГОЛЯМО КЮФТЕ В СРЕДАТА НА НАМАЗНЕНА ТАВИЧКА И НАОКОЛО СЕ ПОДРЕЖДАТ В КРЪГ КАРТОФИТЕ,НАРЯЗАНИ НА КРЪГЧЕТА.КАРТОФИТЕ СЕ ПОРЪСВАТ С БАЛКАНСКАТА РЪСЕНИЦА,НАЛИВА СЕ БЯЛОТО ВИНО,МАЛКО ВОДИЧКА И ОЛИО,И СЕ ПЕЧЕ ОКОЛО 40-50 МИНУТИ В УМЕРЕНА ФУРНА.КОГАТО Е ПОЧТИ ГОТОВО,КЮФТЕТО СЕ ПОРЪСВА С НАСТЪРГАНИЯ КАШКАВАЛ И СЕ ЗАПИЧА ОЩЕ НЯКОЛКО МИНУТИ,ДОКАТО СТАНЕ ЗЛАТИСТО НА ЦВЯТ.СТАВА СТРАХОТНО ЯСТИЕ .КАРТОФИТЕ ОТ БЯЛОТО ВИНО СЕ ТОПЯТ В УСТАТА ,А КЮФТЕТО СТАВА СОЧНО И АРОМАТНО.