НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
около 1 кг и 500 гр пиле,1 кг и 500 гр картофи ,4-5 супени лъжици краве масло,3-4 скилидки чесън,300 мл бяло вино, 1 чаена лъжица суха мащерка,сол на вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измивате картофите, обелвате ги и ги нарязвате на едри парчета. Изсипвате картофите в голяма тава и ги посолявате на вкус, поръсвате с мащерка, нарязвате 1-2 скилидки чесън и ги разбърквате добре с ръка, така че всички картофи да се овкусят. Върху тях разпределяте голяма част от кравето масло, като го нарежете на дребни парченца.
Измивате пилето добре, след което го намазвате с масло. Посипвате със сол и мащерка по цялото пиле и го разтривате хубаво. В самото пиле пускате парченце масло и 1-2 нарязани на парченца скилидки чесън (ако обичате аромата на чесън).
Поставяте овкусеното пиле върху картофите (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"), изсипвате виното и около 200 мл вода. Покривате цялата тава с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за един час. След като мине един част махате фолиото и оставяте ястието да се запече без фолио, докато остане на мазнина и пилето хване златиста коричка.
СТРАХОТНА ВКУСОТИЙКА . ОТ ВИНОТО КАРТОФИТЕ СЕ ТОПЯТ В УСТАТА ,ОТ ЧЕСЪНА И МАЩЕРКАТА АРОМАТА Е НЕВЕРОЯТЕН.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
около 1 кг и 500 гр пиле,1 кг и 500 гр картофи ,4-5 супени лъжици краве масло,3-4 скилидки чесън,300 мл бяло вино, 1 чаена лъжица суха мащерка,сол на вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измивате картофите, обелвате ги и ги нарязвате на едри парчета. Изсипвате картофите в голяма тава и ги посолявате на вкус, поръсвате с мащерка, нарязвате 1-2 скилидки чесън и ги разбърквате добре с ръка, така че всички картофи да се овкусят. Върху тях разпределяте голяма част от кравето масло, като го нарежете на дребни парченца.
Измивате пилето добре, след което го намазвате с масло. Посипвате със сол и мащерка по цялото пиле и го разтривате хубаво. В самото пиле пускате парченце масло и 1-2 нарязани на парченца скилидки чесън (ако обичате аромата на чесън).
Поставяте овкусеното пиле върху картофите (както може да видите от снимките "стъпка по стъпка"), изсипвате виното и около 200 мл вода. Покривате цялата тава с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за един час. След като мине един част махате фолиото и оставяте ястието да се запече без фолио, докато остане на мазнина и пилето хване златиста коричка.
СТРАХОТНА ВКУСОТИЙКА . ОТ ВИНОТО КАРТОФИТЕ СЕ ТОПЯТ В УСТАТА ,ОТ ЧЕСЪНА И МАЩЕРКАТА АРОМАТА Е НЕВЕРОЯТЕН.