Стековете от сьомга (4 стека) се мариноват в малко лимонов сок (4 с.л.), зехтин (4 с.л.) и розмарин (4 стръка) за 15 минути и се изпичат на оребрен тиган за 7-8 минути от всяка страна.
Копърът (100 г), чесънът (4 скилидки), сметаната (50 мл.), лимоновият сок (2 с.л.) и солта се слагат в блендер и се пасират до получаване на гладка смес. време за приготвяне е само 45 мин
Стековете от сьомга (4 стека) се мариноват в малко лимонов сок (4 с.л.), зехтин (4 с.л.) и розмарин (4 стръка) за 15 минути и се изпичат на оребрен тиган за 7-8 минути от всяка страна.
Копърът (100 г), чесънът (4 скилидки), сметаната (50 мл.), лимоновият сок (2 с.л.) и солта се слагат в блендер и се пасират до получаване на гладка смес. време за приготвяне е само 45 мин
Печена сьомга с розмарин | |
Необходими продукти
| |
Начин на приготвянеСьомгата поставяме в тавичка с хартия за печене. Приготвяме марината от останалите продукти и заливаме филетата. Оставяме 40 минути в хладилник. Печем на 180 С. |
Печена сьомга с розмарин |
|
Необходими продукти
|
|
Начин на приготвянеСьомгата поставяме в тавичка с хартия за печене. Приготвяме марината от останалите продукти и заливаме филетата. Оставяме 40 минути в хладилник. Печем на 180 С.
|
на фурна
Продукти:
1.5 кг риба сьомга
5 бр. домати
250 мл прясно мляко
5 г черен пипер
5 г мащерка
4 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
Приготвяне:
Нарежете сьомгата на шайби и ги подредете в предварително намазана със зехтин тавичка. Посолете и овкусете с горепосочените продукти. Нарежете доматите на тънки резени и покрийте шайбите сьомга с тях. Залейте с прясното мляко. Печете на фурна 220 С за около 40-50 минути.
на фурна
Продукти:
1.5 кг риба сьомга
5 бр. домати
250 мл прясно мляко
5 г черен пипер
5 г мащерка
4 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
Приготвяне:
Нарежете сьомгата на шайби и ги подредете в предварително намазана със зехтин тавичка. Посолете и овкусете с горепосочените продукти. Нарежете доматите на тънки резени и покрийте шайбите сьомга с тях. Залейте с прясното мляко. Печете на фурна 220 С за около 40-50 минути.
Продукти:
500 г риба сьомга (4 парчета по 125 г)
300 г цветно зеле
300 г броколи
2 бр. тиквички
2 бр. моркови
2 кубчета спанак
1 бр. лимон
4 стръка розмарин
125 г масло
сол, черен пипер
олио за пържене
Приготвяне:
Цветното зеле, броколито, тиквичките и морковите се почистват и се нарязват (аз ги оставям на по-големи резени), след което се слагат в подсолена вода да заврят. Варят се около 5 минути. Рибата предварително се посолява и се поръсва с черен пипер. Розмаринът се слага в тиган с малко олио, върху който се слага рибата. Пържи се на силен огън 5 до 8 минути от всяка страна до златист цвят. Рибата се слага в чиния, която е декорирана със зеленчуците, слага се спанакът, който преди това е бил 3 до 5 минути в микровълновата печка, и най-накрая се заливат със силно загрятото масло. Декорира се с нарязания на четвъртинки лимон.
Продукти:
500 г риба сьомга (4 парчета по 125 г)
300 г цветно зеле
300 г броколи
2 бр. тиквички
2 бр. моркови
2 кубчета спанак
1 бр. лимон
4 стръка розмарин
125 г масло
сол, черен пипер
олио за пържене
Приготвяне:
Цветното зеле, броколито, тиквичките и морковите се почистват и се нарязват (аз ги оставям на по-големи резени), след което се слагат в подсолена вода да заврят. Варят се около 5 минути. Рибата предварително се посолява и се поръсва с черен пипер. Розмаринът се слага в тиган с малко олио, върху който се слага рибата. Пържи се на силен огън 5 до 8 минути от всяка страна до златист цвят. Рибата се слага в чиния, която е декорирана със зеленчуците, слага се спанакът, който преди това е бил 3 до 5 минути в микровълновата печка, и най-накрая се заливат със силно загрятото масло. Декорира се с нарязания на четвъртинки лимон.