1 кг. картофи
500гр. каима смес
2 глави лук
два домата
1 морков
черен пипер
червен пипер
чубрица
1 яйце
1/2 коф. кисело мляко
3 лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Картофите нарязани на ситно, лука сьщо, доматите и морковите на ренде и всичко останало заедно с каймата се обърква с вода. Водата почти да покрие продуктите, слага се 2,3 супени лъжици олио и се пече. Прави се заливка от 1 яйце, 1/2 коф. кисело мляко и 3 лъжици брашно. Залива се 15 мин преди да е готова.
1 кг. картофи
500гр. каима смес
2 глави лук
два домата
1 морков
черен пипер
червен пипер
чубрица
1 яйце
1/2 коф. кисело мляко
3 лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Картофите нарязани на ситно, лука сьщо, доматите и морковите на ренде и всичко останало заедно с каймата се обърква с вода. Водата почти да покрие продуктите, слага се 2,3 супени лъжици олио и се пече. Прави се заливка от 1 яйце, 1/2 коф. кисело мляко и 3 лъжици брашно. Залива се 15 мин преди да е готова.
Порции: 5 порции
Необходими продукти:
400г кайма250-300г бланширани картофи 1;2 глава червен лук4-5 стръка магданоз2с л доматено пюре эа эаливката150г настърган кашкавал1 яйце3 с л кисело мляко
Начин на приготвяне:
1 В малка тенджера се кипват 200мл вода слага се доматеното пюре и се раэбива Добавя се каймата и се бърка эа да стане на трохи.
2 След това се прибавят настърганият лук наситнения магданоз и нарязаните на кубчета бланширани картофи щом се зачерви сместа се прехвърля в подходяща тава. 3 Киселото мляко и яйцето се разбиват. Заливката се разпределя в тавата отгоре се поръсва с настърган кашкавал и ястието се запича 6-8 мин в предварително эагрята на 220 градуса фурна
Порции: 5 порции
Необходими продукти:
400г кайма250-300г бланширани картофи 1;2 глава червен лук4-5 стръка магданоз2с л доматено пюре эа эаливката150г настърган кашкавал1 яйце3 с л кисело мляко
Начин на приготвяне:
1 В малка тенджера се кипват 200мл вода слага се доматеното пюре и се раэбива Добавя се каймата и се бърка эа да стане на трохи.
2 След това се прибавят настърганият лук наситнения магданоз и нарязаните на кубчета бланширани картофи щом се зачерви сместа се прехвърля в подходяща тава. 3 Киселото мляко и яйцето се разбиват. Заливката се разпределя в тавата отгоре се поръсва с настърган кашкавал и ястието се запича 6-8 мин в предварително эагрята на 220 градуса фурна
Порции: 8
Необходими продукти:
250 г. кайма
1 кг. картофи
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 морков
1/2 ч.ч. доматен сос
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол
олио
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко(кисело)
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата и се бърка докато каймата стане на трошички, прибавят се черния пипер, червения пипер, чубрицата. В тавичка нарязваме, обелените, на малки малки кубченца картофи. Изсипваме каймата, посоляваме, и разбъркваме, добавяме вода колкото да покрие сместа. Печем на умерена фурна около 30 мин.Заливаме с доматения сос и печем 5 мин. Смесваме яйцето, млякото, брашното и щипка сол и заливаме мусаката, печем до готовност на заливката.
Порции: 8
Необходими продукти:
250 г. кайма
1 кг. картофи
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 морков
1/2 ч.ч. доматен сос
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол
олио
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко(кисело)
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата и се бърка докато каймата стане на трошички, прибавят се черния пипер, червения пипер, чубрицата. В тавичка нарязваме, обелените, на малки малки кубченца картофи. Изсипваме каймата, посоляваме, и разбъркваме, добавяме вода колкото да покрие сместа. Печем на умерена фурна около 30 мин.Заливаме с доматения сос и печем 5 мин. Смесваме яйцето, млякото, брашното и щипка сол и заливаме мусаката, печем до готовност на заливката.