Необходими продукти:
500 г. кайма
1 г.л. лук
1 яйце
1 филия бял хляб
Чубрица
Кимион
Черен пипер
Плънка:
1-2 гъби
100 г. кашкавал
100 г. пушено сирене
1 кисела краставичка
Панировка:
2 яйца
1 ч.ч. брашно
Олио за пържене
Начин на приготвяне:
Каймата се слага в дълбок съд. В нея се слага настъргания лук, яйцето, накиснатия хляб без кората и изстискан, черния пипер, чубрицата, кимиона. Омесва се добре престоява най-малко 1 час в хладилника.
Разделя се на шест части. Разстилат се и се в средата на всяко парче се слага по-малко кубче от кашкавала, кръгче от пушеното сирене, резенче краставичка и парченце гъба, завиват се, оформят се като шницели. Топят се в брашното и после в яйце и се пържат до зачервяване на слаб огън.
Необходими продукти:
500 г. кайма
1 г.л. лук
1 яйце
1 филия бял хляб
Чубрица
Кимион
Черен пипер
Плънка:
1-2 гъби
100 г. кашкавал
100 г. пушено сирене
1 кисела краставичка
Панировка:
2 яйца
1 ч.ч. брашно
Олио за пържене
Начин на приготвяне:
Каймата се слага в дълбок съд. В нея се слага настъргания лук, яйцето, накиснатия хляб без кората и изстискан, черния пипер, чубрицата, кимиона. Омесва се добре престоява най-малко 1 час в хладилника.
Разделя се на шест части. Разстилат се и се в средата на всяко парче се слага по-малко кубче от кашкавала, кръгче от пушеното сирене, резенче краставичка и парченце гъба, завиват се, оформят се като шницели. Топят се в брашното и после в яйце и се пържат до зачервяване на слаб огън.