Приготвят се кремовете според указанията върху опаковките. Намазвате дъното на тава с малко шоколадов крем. После слагате обикновените бисквити отгоре, като всяка бисквита е била потопена предварително в прясно мляко.
Отгоре намазвате с шоколадовия крем. Следващият ред е от шоколадови бисквити, отново потопени в мляко, които намазвате отгоре с ванилов крем. Продължавате с редовете, като редувате обикновени и шоколадови бисквити.
Ако накрая ви останат достатъчно бисквити от двата пакета за един ред, можете да редувате една обикновена и една шоколадова бисквита.
Отгоре намазвате с ванилов крем и правите украса от шоколадовия (по желание и кокосови стърготини), а отстрани намазвате бисквитената торта с шоколадовия крем. Оставя се да престои няколко часа в хладилник.
Приготвят се кремовете според указанията върху опаковките. Намазвате дъното на тава с малко шоколадов крем. После слагате обикновените бисквити отгоре, като всяка бисквита е била потопена предварително в прясно мляко.
Отгоре намазвате с шоколадовия крем. Следващият ред е от шоколадови бисквити, отново потопени в мляко, които намазвате отгоре с ванилов крем. Продължавате с редовете, като редувате обикновени и шоколадови бисквити.
Ако накрая ви останат достатъчно бисквити от двата пакета за един ред, можете да редувате една обикновена и една шоколадова бисквита.
Отгоре намазвате с ванилов крем и правите украса от шоколадовия (по желание и кокосови стърготини), а отстрани намазвате бисквитената торта с шоколадовия крем. Оставя се да престои няколко часа в хладилник.
БИСКВИТЕНА ТОРТА С РОМ
Накиснете стафидите в рома поне за 1 час. Загрейте прясното мляко до кипване, прибавете захарта и бъркайте докато се разтвори. Отделно разбийте яйцата със захарта и брашното и започнете да прибавяте тази смес при непрекъснато бъркане към топлото мляко.
Сложете крема на котлона и бъркайте до сгъстяването му. Ароматизирайте с ванилия и прибавете 2 с.л. от рома, в който киснат стафидите. Започнете да редите тортата, като редувате ред бисквити, обилно крем и така до изчерпване на количествата.
Между отделните блатове нахвърляйте от отцедените стафиди и орехи. Най-отгоре залейте обилно с крем, направете украса по желание. Оставете тортата да престои поне 4 часа преди да сервирате.
БИСКВИТЕНА ТОРТА С РОМ
Накиснете стафидите в рома поне за 1 час. Загрейте прясното мляко до кипване, прибавете захарта и бъркайте докато се разтвори. Отделно разбийте яйцата със захарта и брашното и започнете да прибавяте тази смес при непрекъснато бъркане към топлото мляко.
Сложете крема на котлона и бъркайте до сгъстяването му. Ароматизирайте с ванилия и прибавете 2 с.л. от рома, в който киснат стафидите. Започнете да редите тортата, като редувате ред бисквити, обилно крем и така до изчерпване на количествата.
Между отделните блатове нахвърляйте от отцедените стафиди и орехи. Най-отгоре залейте обилно с крем, направете украса по желание. Оставете тортата да престои поне 4 часа преди да сервирате.
БИСКВИТЕНА ТОРТА С МАСЛЕМ КРЕМ
Сварете кафето в 2 к.ч. вода и го оставете да се утаи. Разбийте маслото с 2 с.л. пудра захар на крем. На слаб огън разбийте 4 жълтъка с 1 ч.ч. захар, докато сместа се сгъсти. Свалете яйчения крем от котлона и го оставете настрана да изстине, след което лъжица по лъжица го добавете към масления крем. Накрая добавете половината кафе.
Затоплете прясното мляко с останалото кафе. В поднос или тава започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквита в млякото с кафето за кратко. Направете 3 пласта, като между всеки намазвате с масления крем. Отгоре бисквитената торта се маже с разбитите на сняг белтъци заедно с 2 ч.л. пудра захар. По желание може да направите и друга глазура.
БИСКВИТЕНА ТОРТА С МАСЛЕМ КРЕМ
Сварете кафето в 2 к.ч. вода и го оставете да се утаи. Разбийте маслото с 2 с.л. пудра захар на крем. На слаб огън разбийте 4 жълтъка с 1 ч.ч. захар, докато сместа се сгъсти. Свалете яйчения крем от котлона и го оставете настрана да изстине, след което лъжица по лъжица го добавете към масления крем. Накрая добавете половината кафе.
Затоплете прясното мляко с останалото кафе. В поднос или тава започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквита в млякото с кафето за кратко. Направете 3 пласта, като между всеки намазвате с масления крем. Отгоре бисквитената торта се маже с разбитите на сняг белтъци заедно с 2 ч.л. пудра захар. По желание може да направите и друга глазура.
БИСКВИТЕНА ТОРТА С ПЛОДОВЕ
БИСКВИТЕНА ТОРТА С ПЛОДОВЕ
БИСКВИТЕНА ТОРТА С КИСЕЛО МЛЯКО
В купа разбийте с миксер киселите млека със 1 ч.ч. пудра захар. Отделно разбийте с 1/2 ч.ч. захар течната сметана, докато стане пухкав крем. Внимателно съединете двете смеси. Започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквитка за кратко в прясно мляко.
Подредете ред бисквити, отгоре крем до изчерпване на количествата. Покрийте бисквитената торта с кисело мляко изцяло с крема и поръсете с нарязаните сушени плодове. Оставете на хладно да престои за 4 часа.
БИСКВИТЕНА ТОРТА С КИСЕЛО МЛЯКО
В купа разбийте с миксер киселите млека със 1 ч.ч. пудра захар. Отделно разбийте с 1/2 ч.ч. захар течната сметана, докато стане пухкав крем. Внимателно съединете двете смеси. Започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквитка за кратко в прясно мляко.
Подредете ред бисквити, отгоре крем до изчерпване на количествата. Покрийте бисквитената торта с кисело мляко изцяло с крема и поръсете с нарязаните сушени плодове. Оставете на хладно да престои за 4 часа.
БИСКВИТЕНА ТОРТА С БАНАНИ
БИСКВИТЕНА ТОРТА С БАНАНИ
ДОМАШНА БИСКВИТЕНА ТОРТА
Слага се вода да заври и тогава се прибавя нишестето и захарта. Бърка се до сгъстяване.
В една купа се нареждат бисквити и се сипва нишесте така докато свършат бисквитите. Отгоре на бисквитите се слага по малко течен шоколад.
Чака се да изтине за да омекнат бисквитите в горещото нишесте. След това е готово за консумиране.
ДОМАШНА БИСКВИТЕНА ТОРТА
Слага се вода да заври и тогава се прибавя нишестето и захарта. Бърка се до сгъстяване.
В една купа се нареждат бисквити и се сипва нишесте така докато свършат бисквитите. Отгоре на бисквитите се слага по малко течен шоколад.
Чака се да изтине за да омекнат бисквитите в горещото нишесте. След това е готово за консумиране.
БИСКВИТЕНА ТОРТА ''ФАНТАЗИЯ''
Сварете млякото, подсладете го със захар на вкус и разтворете нишестето. Оставете приготвения крем малко да се охлади и към него внимателно прибавете разбитите на сняг белтъци.
В кръгла тава сипете малко от крема, наредете ред светли бисквити, ред нарязани банани, поръсете с орехи и продължете така с ред от тъмните бисквити, крем и т.н.
Най-отгоре залейте тортата обилно с крем, поръсете с наситнени орехи и оставете да престои 3 часа преди да сервирате.
БИСКВИТЕНА ТОРТА ''ФАНТАЗИЯ''
Сварете млякото, подсладете го със захар на вкус и разтворете нишестето. Оставете приготвения крем малко да се охлади и към него внимателно прибавете разбитите на сняг белтъци.
В кръгла тава сипете малко от крема, наредете ред светли бисквити, ред нарязани банани, поръсете с орехи и продължете така с ред от тъмните бисквити, крем и т.н.
Най-отгоре залейте тортата обилно с крем, поръсете с наситнени орехи и оставете да престои 3 часа преди да сервирате.
БИСКВИТЕНА ТОРТА СЪС СМЕТАНОВО-КАРАМЕЛЕН КРЕМ
Сложете 1/2 от захарта за крема в тенджера на котлона да се карамелизира. Щом се получи светъл и гладък карамел, започнете да наливате 700 мл от топлото прясно мляко и бъркайте, докато карамелът напълно се разтвори в млякото. Объркайте с останалата захар.
Отделно разбийте добре яйцата заедно с брашното, ванилията и останалото прясно мляко. При непрекъснато бъркане излейте тази смес към карамеленото мляко на котлона и бъркайте крема до сгъстяване.
След това го оставете да се охлади напълно. Разбийте сметаната на гъст крем и добавяйки лъжица по лъжица от крема продължавайте да биете и съединете двете смеси.
Сипете малко от крема на дъното на прaвоъгълна тава. Потапяйте бисквитите в прясното мляко с ванилията и подреждайте ред, отгоре крем и така до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре намажете с крем, загладете и направете украса по желание. Сложете бисквитената торта със сметаново-карамелен крем за 1 нощ в хладилник преди да поднесете.
БИСКВИТЕНА ТОРТА СЪС СМЕТАНОВО-КАРАМЕЛЕН КРЕМ
Сложете 1/2 от захарта за крема в тенджера на котлона да се карамелизира. Щом се получи светъл и гладък карамел, започнете да наливате 700 мл от топлото прясно мляко и бъркайте, докато карамелът напълно се разтвори в млякото. Объркайте с останалата захар.
Отделно разбийте добре яйцата заедно с брашното, ванилията и останалото прясно мляко. При непрекъснато бъркане излейте тази смес към карамеленото мляко на котлона и бъркайте крема до сгъстяване.
След това го оставете да се охлади напълно. Разбийте сметаната на гъст крем и добавяйки лъжица по лъжица от крема продължавайте да биете и съединете двете смеси.
Сипете малко от крема на дъното на прaвоъгълна тава. Потапяйте бисквитите в прясното мляко с ванилията и подреждайте ред, отгоре крем и така до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре намажете с крем, загладете и направете украса по желание. Сложете бисквитената торта със сметаново-карамелен крем за 1 нощ в хладилник преди да поднесете.
ШОКО БИСКВИТЕНА ТОРТА
Пригответе си правоъгълна тава, която трябва да застелите с хартия за печене. Краищата на хартията трябва да са много след стените на тавата, за да може в последствие да обгърнете цялата торта отгоре.
Разбийте яйцата със захарта и добавете двата вида какао и подсладеното кондензирано мляко. Изсипете сместа в съд на котлона, в който предварително леко сте разтопили маслото.
Бъркайте крема, докато се сгъсти на слаб огън. Към готовия крем се добавя ванилията и половината от ромовата есенция.
Другата половина се сипва в купичка с малко прясно мляко, в която леко се потапят бисквитите от 1 край при реденето. Изсипете на дъното на тавата от крема.
Подредете ред бисквити, потопени в мляко и редувайте крем, бисквити, докато се изчерпат количествата. Получават се около 6 реда бисквити, като кремът не е на много дебел пласт. Отгоре трябва да завършите с крем.
Оставете за кратко да се стегне и прегънете готварската хартия върху повърхността на бисквитената торта, за да я покрие цялостно. Оставете в хладилник за 1 денонощие и на следващия ден поднесете.
ШОКО БИСКВИТЕНА ТОРТА
Пригответе си правоъгълна тава, която трябва да застелите с хартия за печене. Краищата на хартията трябва да са много след стените на тавата, за да може в последствие да обгърнете цялата торта отгоре.
Разбийте яйцата със захарта и добавете двата вида какао и подсладеното кондензирано мляко. Изсипете сместа в съд на котлона, в който предварително леко сте разтопили маслото.
Бъркайте крема, докато се сгъсти на слаб огън. Към готовия крем се добавя ванилията и половината от ромовата есенция.
Другата половина се сипва в купичка с малко прясно мляко, в която леко се потапят бисквитите от 1 край при реденето. Изсипете на дъното на тавата от крема.
Подредете ред бисквити, потопени в мляко и редувайте крем, бисквити, докато се изчерпат количествата. Получават се около 6 реда бисквити, като кремът не е на много дебел пласт. Отгоре трябва да завършите с крем.
Оставете за кратко да се стегне и прегънете готварската хартия върху повърхността на бисквитената торта, за да я покрие цялостно. Оставете в хладилник за 1 денонощие и на следващия ден поднесете.