От първите 4 продукта за блата пригответе и изпечете на 200 градуса златист блат. Разрежете го на две половини, сиропирайте и добре разпределете приготвения крем върху него.
Кремът се приготвя като пасирате ягодите и ги смесите с млякото и захарта. Така получената торта украсете с ягоди по ваш вкус и желано количество други плодове. Използвайте фантазия за визията на тортата.
Охладете леко и поднесете с пенливо вино.
От първите 4 продукта за блата пригответе и изпечете на 200 градуса златист блат. Разрежете го на две половини, сиропирайте и добре разпределете приготвения крем върху него.
Кремът се приготвя като пасирате ягодите и ги смесите с млякото и захарта. Така получената торта украсете с ягоди по ваш вкус и желано количество други плодове. Използвайте фантазия за визията на тортата.
Охладете леко и поднесете с пенливо вино.
ШОКОЛАДОВА ТОРТА С МАЛИНИ
ШОКОЛАДОВА ТОРТА С МАЛИНИ
МАЛИНОВА ТОРТА
Разбийте яйцата със захарта. Добавете разтопеното масло, бакпулвера и постепенно брашното. Накрая объркайте с бадемите до хомогенна смес. Разделете сместа на 2 еднакви части и една по-малка. Разстилайте ги в тава, застлана с хартия за печене, и изпечете общо 3 блата в умерено загряна фурна.
Сложете във форма за печене единия готов блат. Най-малкия блат, след опичане, нарежете на парчета с височината на формата и наредете парчетата плътно по стените.
Заделете няколко малини за украсата. Останалите малини задушете в половината от захарта, след което ги претрийте през цедка, за да се отстранят семките. Разбийте в купа киселото мляко с останалата захар и добавете малиновото пюре.
Накиснатия предварително желатин, разтопете на водна баня и го сипете към млечно-малиновата смес. След това объркайте крема с разбитата на сняг сметана. Сипете по-голямата част от крема върху блата в тавата, сложете втория блат, като по желание може да сиропирате с малко прясно мляко блатовете.
Върху втория блат сипете останалия малинов крем. Оставете малиновата торта в хладилник за 4-5 часа и след като стегне я намажете отгоре с малиново желе и направете декорация с пресни малини по желание.
МАЛИНОВА ТОРТА
Разбийте яйцата със захарта. Добавете разтопеното масло, бакпулвера и постепенно брашното. Накрая объркайте с бадемите до хомогенна смес. Разделете сместа на 2 еднакви части и една по-малка. Разстилайте ги в тава, застлана с хартия за печене, и изпечете общо 3 блата в умерено загряна фурна.
Сложете във форма за печене единия готов блат. Най-малкия блат, след опичане, нарежете на парчета с височината на формата и наредете парчетата плътно по стените.
Заделете няколко малини за украсата. Останалите малини задушете в половината от захарта, след което ги претрийте през цедка, за да се отстранят семките. Разбийте в купа киселото мляко с останалата захар и добавете малиновото пюре.
Накиснатия предварително желатин, разтопете на водна баня и го сипете към млечно-малиновата смес. След това объркайте крема с разбитата на сняг сметана. Сипете по-голямата част от крема върху блата в тавата, сложете втория блат, като по желание може да сиропирате с малко прясно мляко блатовете.
Върху втория блат сипете останалия малинов крем. Оставете малиновата торта в хладилник за 4-5 часа и след като стегне я намажете отгоре с малиново желе и направете декорация с пресни малини по желание.