Новини

Последни новини

Задават се нови полицейски протести

Полицейските пртести все пак се очертава да се случат. Все още не е ясно кога и как това ще се случи, но идеята на униформените е да организират...
Задават се нови полицейски протести

iNews/Радила Радилова

Полицейските пртести все пак се очертава да се случат. Все още не е ясно кога и как това ще се случи, но идеята на униформените е да организират голям национален протест. Днес Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) има среща. Управителният съвет заседава и ще реши кога полицаите ще се вдигнат на очертаващия се от месеци протест. Пареалелно с това идеята се обсъжда и с другите синдикални организации на служителите на МВР.

Председателят на СФСМВР Валентин Попов обяви в интервю за БНР, че веднага след като Управителният съвет вземе решение за протеста, ще информира за всичко другите полицейски синдикати. Според думите му техните членове имат готовност веднага да се включат в организирането на националния протест.

Причините за него обаче не са само увеличението на заплатите, за които полицаите настояват отдавна, но засега им се разминават. Попов отбеляза и че е голям проблемът с униформите. Той поясни, че голяма част от полицаите са принудени да си купуват отделни части от задължителното за тях облекло от магазините, вместно да го получават от МВР. Синдикалният лидер отбеляза, че в органите на реда работят хора, които не са получавали униформи от 3-4, дори 5 години.

Полицейският протест все пак може и да се размине, ако ръководството на вътрешното водомство и синдикалистите седнат на масата за преговори и се разберат по проблемните точки. Попов отбеляза обаче, че засега среща с министър Валентин Радев не са имали. Засега в СФСМВР не са получили отговор от него и във връзка с поканата за разговори, която сас му отправили.

Източник...


Етикети:Без
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания