Новини

Последни новини

SolSource Sport пече, вари и пържи без вредни емисии

 През 2013 г. One Earth Designs създаде доста умна печка, която може да се пече, пържи или вари, използвайки само силата на слънцето. Компанията сега създаде нова много по-лека и по-компактна версия, която може да бъде пренасяна в специален калъф.   Подобна на сателитна антена, първата версия на готварската печка SolSource трябва само да бъде насочена към слънцето и внимателно проектираната геометрия ще улови достатъчно топлина, генерирайки еквивалента на 1000 W. Компанията твърди, че, докато потребителя може да види сянката си, има достатъчно светлина, за да готви, като същото важи и за новата версия, наречена SolSource Sport. По-мобилната SolSource Sport може да бъде сглобена за пет минути и достига максимална температура за готвене от 200 градуса за секунди. Версията Sport е по-малка от оригинала, с размери 80 см x 80 см когато е сглобена. Но най-голямата разлика е голямото намаляване на теглото. SolSource Sport е с тегло от 4.5 кг, докато на първата версия е 18 кг., което я правеше  неудобна за пренасяне до плажа или парка. Понастоящем SolSource Sport се предлага за $499, а комплекта с калъфа и грил тиган е $569. Очаква се доставките да започнат през август 2017 г.      

 През 2013 г. One Earth Designs създаде доста умна печка, която може да се пече, пържи или вари, използвайки само силата на слънцето. Компанията сега създаде нова много по-лека и по-компактна версия, която може да бъде пренасяна в специален калъф.

 


Подобна на сателитна антена, първата версия на готварската печка SolSource трябва само да бъде насочена към слънцето и внимателно проектираната геометрия ще улови достатъчно топлина, генерирайки еквивалента на 1000 W. Компанията твърди, че, докато потребителя може да види сянката си, има достатъчно светлина, за да готви, като същото важи и за новата версия, наречена SolSource Sport.


По-мобилната SolSource Sport може да бъде сглобена за пет минути и достига максимална температура за готвене от 200 градуса за секунди. Версията Sport е по-малка от оригинала, с размери 80 см x 80 см когато е сглобена. Но най-голямата разлика е голямото намаляване на теглото.

SolSource Sport е с тегло от 4.5 кг, докато на първата версия е 18 кг., което я правеше  неудобна за пренасяне до плажа или парка.


Понастоящем SolSource Sport се предлага за $499, а комплекта с калъфа и грил тиган е $569. Очаква се доставките да започнат през август 2017 г.

 

 

 

Към статията няма коментари. Напишете първия.

Източник...


Етикети:Без
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания