Новини

Последни новини

Коя е идеалната професия за асоциалните хора

Няма спор, че не всеки човек обича да общува с останалите. А и не е нужно! Просто тези, които предпочитат ограничената комуникация е добре да се...

Няма спор, че не всеки човек обича да общува с останалите. А и не е нужно! Просто тези, които предпочитат ограничената комуникация е добре да се ориентират към подходящи занимания, така че да си осигурят необходимия душевен комфорт. Така хем ще са добри в работата си, хем и останалите ще са доволни.

Вижте кои са идеалните професии за личностите, предпочитащи да отделят по-малко време за излишни приказки. Британското издание indy100 подбра десетте работни места, на които се изисква най-малък контакт с хора и ние ви ги представяме:

1. Ловци и трапери – С 51 точки професията, изискваща най-малко контакт с хора, е тази на ловците и траперите. Те преследват диви животни за човешка консумация на месо, кожа, стръв и др.

2. Земеделски работници – На второ място с 51,5 точки се нареждат земеделските работници, които засаждат, култивират и отглеждат плодове, зеленчуци, ядки и всякакъв друг вид реколти.

3. Поети и автори на писмено творчество – Това са хора, които създават авторски оригинални текстове като сценарии, проза, поезия, текстове на песни и други. Те застават в челната тройка с 52 точки.

4. Артисти – Тук става въпрос за хората на изкуството, които създават ръчно направени произведения, посредством плетене, грънчарство, тъкачество и други дейности, свързани с работата на ръцете. Тяхната професия получава също 53,3 точки. 

5. Гладачи – Това са хората, които използват парни, хидравлични или други машини, с които премахват гънки по текстил или друг вид материи. Тяхната професия получава 53,5 точки. 

6. Работници на машини за отливане – С 54,5 точки на шесто място се нарежда професията на хората, които следят за правилната работа на автоматични машини за отливане. 

7. Геолог-техник – Това са хора, които тестват или анализират проби на изкопаеми като нефт и минерали, или изследват даден терен за наличие на петрол, природен газ или други ценни залежи. Те също получават 56 точки. 

8. Работници на полиращи машини – Те изглаждат и полират различни предмети от метал, дърво, камък, смола, пластмаса, стъкло и др., използвайки ръчни уреди. Точките им в класацията на Информационната мрежа за професиите са 56.

9. Дървосекачи – Също с 56,5 точки на десето място застават дървосекачите. Тяхната професия изисква, освен умело боравене с брадви и триони, така и познаването на техники за безопасно падане, така че дървото да понесе минимални щети по повърхността си. 

10. Оператор на ковашки машини – На десето място с 56,5 точки се нареждат хората, които работят на машини за обработка на метал и пластмаса. 

Източник...


Етикети:Без
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания