Новини

Последни новини

Теди Александрова: Нямам нищо общо с Гери-Никол

Яница не попада в полезрението ми, не знам за какво претендира, откровена е фолкаджийката
Фолк звездата Теди Александрова е явление, феномен за лекия жанр. Явява се на кастинг по време на едно от турнетата на „Пайнер”, избират я да пее на един от концертите, а малко по-късно й предлагат договор. Идва от Лом, родителите й не са богати, няма и заможен любовник. Въпреки това успя да се наложи, създаде свой собствен стил и се открои от масовката. В дискотеките песните й се въртят една след друга и за кратко измести доста от топимената в империята. С това си навлече гнева на каките, които не спират да съскат по нея и творчеството й. Ето какво сподели тя за читателите на „ШОУ”:

- Теди, последните ти песни се радват на огромен успех, но критиките също не са малко. Ти самата участваш в създаването им, не си просто изпълнител, питам се коя е твоята муза...?
- Докато правя песните, ми идва самата муза. Вдъхновявам се в процеса на работа, особено когато виждам, че нещата вървят към това, което искам да се получи. Успехът ме прави много щастлива, от доста време всяка моя песен се превръща в хит. Това е моята работа и аз се намирам за успешна в нея, това ме радва. А относно критиките, аз дори не ги чета. Не знам за какво по-точно ме питаш...

- Твои колежки те нападат, че връщаш музиката в 90-те и си срам за жанра...
- Аз ли?! (смее се) Не знам кои са тези колежки, но това може да го кажe само такава, която

се чувства недоволна и нещастна от работата

Такава, която не е успешна в работата си. Една певица, която е успешна и има своите хитове и фенове, няма как да говори нещо подобно за друга колежка, на която успехът е налице.

- И така да е, щом има предлагане, значи има и търсене...

- Това нещо ме изумява. Точно аз съм тази, която прави свой собствен стил, „манджа” в добрия смисъл на думата, и нещата ми се получават. Смесвам различни стилове в едно, правя го по уникален начин и виждам реакцията на хората по участията си. Имам много работа. Всичко е подплатено.

- В „Чалга пеперудки” пееш, че ги мачкаш в „Пайнер” и то взе, че вярно стана така...?
- Не е нещо лично. Този припев го изпях на един дъх в студиото, дори не съм мислила думите предварително. И то си остана, не съм го презаписвала. Емоционално ми беше в този момент, но

не е лично към колежките ми в “Пайнер”

Ако е станало така, това вече е друга тема. (усмихва се) Но пък в крайна сметка всички се борим да имаме участия, да сме харесвани и да надделеем конкуренцията. Хубаво е да я има конкуренция, защото по този начин се надъхвам.


Гери-Никол

- Разнообразяваш участията си, като пееш песни на Гери-Никол например. Тя също е доста провокативна, макар и да се изявява в друг жанр. Намираш ли нещо общо между вас двете?
- Пея една нейна песен по участия, когато видя в клуба, че хората са по-млади и се интересуват от актуалните неща. Не мисля, че имаме нещо общо с нея. Хората, които следят моето развитие, са наясно, че още с четвъртата или петата песен показах едно смело рапиране. Още тогава, през 2010 г. Няма как да си приличам с някоя, защото от самото начало на кариерата си съм загатнала, че искам да правя точно тези „манджи”, да съчетавам стиловете и ми се получава, колкото и самохвално да звучи. Правя това, което ми харесва, а то пък се харесва и на хората. Няма по-яко нещо от това.

- Промени ли те славата и с какво? Не може да не си чувала коментари, че си се взела твърде насериозно, че си се надула?

- Взела съм се насериозно в добрия смисъл на думата, защото вече нямам право на несериозно отношение и подход към работата ми. Правя всичките си песни сама, като текст и музика, не съм чакала през всичките тези години някои да ми напише текста или да ми измислят музиката. Всичко се ражда в моята глава. И в този смисъл съм се взела насериозно, правя си участията по начин, който смятам за добър. Но иначе не смятам, че съм се променила. Имам тесен кръг от хора, които са около мен. Те знаят най-добре, че славата на мен не ми влияе негативно, а ме прави по-отговорна.


С Яница бяха конкуренция за статуетка на последните награди на фирмата им

Приятелите ми от детските години, преди „Пайнер”, всеки е нанякъде и животът, като те грабне, контактите изчезват във времето. Имам и такива, с които продължаваме да държим връзка, но сегашното ми обкръжение е от хора, с които работя и мислим в една посока.

- Наградите интересуват ли те? Към коя се стремиш и тайничко си мечтаеш да държиш в ръцете си?

- Ако някоя колежка каже, че наградите не я интересуват, значи ще излъже. Когато получиш награда, осъзнаваш, че ти наистина си била най-добрата в дадената категория. На последните награди взех статуетката за прогрес, съвсем достойно си я получих и никой не е имал право да се сърди. Хората са видели, слушали са и са преценили, че аз съм човекът. Тази награда

определено ме задоволи

За следващите награди е рано да мислим, тъй като сега пуснах нова песен, която тепърва ще се развива, а до края на годината предстои още една, дори албум.

Всяка певица, която знае, че може да пее, има идеи и фенове, смело може да претендира за „Певица на годината”. Нещата при мен вървят доста последователно и рационално, доволна съм. И на основата, която имам в момента, може да вървя към тази голяма награда.

- Не мога да не те попитам в какви отношения сте с Яница, тъй като и тя беше спрягана за победител в категорията, в която ти спечели? Дори самата тя заяви, че я заслужавала...?
- Оооо, Яница дори не попада в полезрението ми, не знам какво е очаквала. Нищо лично към нея, но нейната кариера е започнала някъде 7 години преди моята. Съвсем достойно и заслужено си грабнах наградата, тъй като пусках само хит след хит. Когато имаш тези неща и получиш награда, някак е нахално други колеги да претендират за нея. Но конфликт с Яница нямаме, просто не сме в контакт. Хората ясно са определили, че прогресът е в моите ръце, това е. Нямам какво да й казвам, следя си моите неща. Различна съм от цялата масовка.

- Спомняш ли си първото участие вече като популярен изпълнител във фирма „Пайнер”?

- Беше в Благоевград, лятото, след като имах вече 2-3 песни. На това участие отидох с клавирист, защото исках да покажа нещо различно, да покажа, че мога да пея на живо. Беше си емоция като за първо участие.


Азис се включи в последното й парче „Няма проблем”, което вече взривява клубовете

- Дават ли се още бакшиши по участия или и това замря? Говори се, че няма вече хляб в този бизнес?
- Малко е нелогично, когато пееш в клуб и да тръгнеш по масите за бакшиш. Ако си кръчмарска певица се връзва, тогава се обикалят масите, поздравяват се компаниите и им висиш на главите, за да им вземеш парите. Това е грозно. Не може да излезеш на сцената и да изпееш две песни, след което да се слееш с тълпата от хора и да тръгнеш да обикаляш масите за бакшишите им. Не работя по този начин и самите собственици на заведения трябва да са наясно с това. След като са поканили дадения изпълнител и са сложили вход в заведението си, това значи, че изпълнителят е звезда. А това значи, че той трябва да си стои на сцената, да има близък контакт с публиката, но без да слиза и да обикаля сепаретата. Това е минало, това е от 90-те, тези мутренските истории. Изпълнителят трябва да пее преди всичко на живо. Ако пееш на плейбек, това ще е най-голямата заблуда и лъжа, която можеш да поднесеш на хората. Разбирам, когато има болки в гърлото или дадената изпълнителка е неразположена, случват се такива неща. Тогава е разбираемо да си пуснеш плейбека, но не одобрявам това да е практика.

- Влюбена ли си в момента? С какво може един мъж да те спечели?

- Не, не съм влюбена. Отдала съм се на работата си. В момента изобщо не ми е период, в който трябва да търся любовта. Аз съм едва на 25 години, една страхотна възраст и сега ми е времето да се реализирам в мечтата си докрай. Мисля за нови песни и текстове, в края на месеца мисля да снимам още един клип, до края на годината и албум искам да издам. Това си е страшно много работа, изисква време. Когато имаш половинка трябва да отдаваш много внимание. То никога не се знае, но човек може да се контролира.

- Новата мода в чалгата е певиците да забременяват. Ти няма ли да се включиш?

- Наистина има някакъв бум. Всеки ден чета за нова забременяла. При мен няма как да се случи, гоним другите неща, по-големите. Вече показах, че мога да направя „манджа” от R&B и чалга, сега искам да експериментирам и в други неща. Музика и работа, това е общо взето. Другото не ми е на преден план.


Нямам личен профил във фейсбук, нито Инстаграм. Имам само официална страница, която не я поддържам аз. Така че не знам какво пишат за мен, просто не чета. От доста време не ме вълнува. Имах профил преди това, но в един момент реших, че не ми е нужен. Не мога да отговарям на всеки поотделно, а знаеш какъв голям поток от съобщения има от всякакви хора. Мина ми и меракът от подобни истории.
Хората казват, че когато се говори за теб и те плюват, то има такива, които два пъти повече те харесват. Нека да има и от двата типа. Важното е, че това, което правя, се забелязва, казва фолк фурията пред “ШОУ”.




Едно интервю на Красимир Красимиров

Източник...


Етикети: дами
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания