Новини

Последни новини

Решено! Полицаите протестират на 5 юли

Национален полицейски протест ще има. Това реши преди минути Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Новината...

Национален полицейски протест ще има. Това реши преди минути Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Новината съобщи неговият председател Валентин Попов. Протестът на униформените ще се проведе в София, като те ще се съберат в 11:00 ч. пред храм паметника "Александър Невски".

"Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, по който ни удовлетворява, няма да ограничим протеста си само с митинга на 5 юли", заяви Попов, цитиран от "Фокус". Той допълни и че датите 14 септември, 8 ноември и 22 декември са свързани по някакъв начин със служителите на МВР, затова ще има мероприятия и между тях.

"От 5 януари 2018 година, датата, когато България поема председателството на Съвета на ЕС, нататък протестите ще бъдат ежедневни", обясни той. "Надяваме се, че няма да се стигне дотам, поне на по-голямата част от празниците колегите да празнуват", коментира още Попов. "Не организираме протест заради самия протест, не съм фен на протеста, но той е част от преговорния процес и социалния диалог", посочи той. По думите му не се ли разберат служителите и ръководството на МВР на масата, ще се наложи да се разбират от улицата. "Към момента освен заседанието на Съвета за социално партньорство се води използвайки медиите като посредници, не смятаме, че това е нормален диалог", каза още Валентин Попов.

Източник...


Етикети:Без
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания