Новини

Последни новини

Диета за добър метаболизъм

Съветите на графиня Волфскийл за период от 6 седмици
Хората с наднормено тегло, с проблеми с метаболизма, със заболявания като подагра, диабет, ревматични оплаквания, сърдечносъдови болести трябва да са внимателни относно храненето си, защото детоксикацията на черния дроб и отделителната система при тях и без това е затруднена.

Важно не само за тях обаче, но и за здравите хора е – да поддържат в оптимални нива киселинността в тялото, тъй като прекалено киселите тъкани са добра почва за развитие на болести. За разтоварване на метаболизма и неутрализирането на киселините в организма известната графиня Волфскийл препоръчва за период от 6 седмици следната диета за ежедневно хранене:

♦ Зърнено-житни култури: просо, ечемик, овес и спелта; пшенични продукти/хляб – да се консумират в много ограничени количества.

♦ Порциите с месо да са малки и не често - максимум един път седмично. А месото да е прясно пилешко или прясна риба.

♦ Изключете свинското месо или колбаси – Месото съдържа аминокиселини и наситени мазнини, а те натоварват киселинно организма и сгъстяват телесните течности.

♦ НЕ на краве млякото и млечните продукти – кашкавал, сирене, кисело мляко и извара. Белтъчините на кравето мляко сгъстяват лимфата, „охлаждат”, образуват слуз и натоварват имунната система.

♦ НЕ на захарта и храните, съдържащи захар – захарта образува киселини, натоварва метаболизма. За подслаждане по-подходящи са мед, сироп от круши, кленов сироп, както и нерафинирана тръстикова захар.

♦ Избягвайте и ястия с яйца – белтъкът на яйцата е вторият най-често срещан хранителен алерген, добре е да не прекалявате с него.

♦ Без портокали, киви или мандарини – много хора реагират алергично и към цитрусовите плодове заради съдържащите се в тях препарати за растителна защита. Позволени са малки количества лимони и грейпфрут с биологичен произход, тъй като те се метаболизират алкално.

♦ Стоп на плодовете вечер! Плодовете ферментират през нощта в храносмилателната система, образуват алкохол и натоварват черния дроб.

♦ Без плодови сокове! Може само малко сок от грейпфрут или 1/2 грейпфрут на закуска!

♦ Пийте големи количества слабоминерализирана вода! За детоксикация пък са позволени до 3 литра на ден. Голямото количество вода стимулира обмяната на веществата. Задължително е да се пие между храненията, но НЕ и по време на хранене!

♦ Алкохолът е абсолютно забранен – той натоварва черния дроб, а така се възпрепятстват или ограничават и детоксикиращите процеси, възпрепятства се и елиминирането на токсините от черния дроб.

Източник...


Етикети: дами
0 коментара
Докладвайте Принтиране

Прочетете още:

Отбелязвания